עוגת סולת בסבוסה מתכון ערבי שלא תשתכחו

עוגת סולת בסבוסה מתכון ערבי שלא תשתכחו

עוגת סולת בסבוסה – מתכון ערבי מענג

יש רגעים בחיים בהם מתוק, עסיסי ומדהים יוצא מהתנור, ובדיוק אז אתם מגלים את טעמי המסורת. לקחתי את המתכון של סבתא, הצמדתי אליו את הידע שלי והוספתי נגיעות אישיות כדי ליצור את עוגת הסולתהמושלמת שתסחוף אתכם למקום שבו השמש זורחת כל בוקר עם ניחוח של דבש והיסטוריה עשירה.

לאחר שהכנתם את העוגה הזו, חייכם לא יהיו אותו דבר. אתם אולי תמצאו את עצמכם לתקופה מסוימת מגדלים את עצמכם על המיץ של ההצלחה, כי החיוכים של הסובבים אתכם כשיצאתם איתה מהתנור, הם פשוט ממכרים.

זמן הכנת המתכון: 90 דקות | רמת קושי: בינוני | מנות: 10 מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 60 דקות
  • מנוחה: 10 דקות

הרכיבים הדרושים

בכדי להכין את עוגת הסולת בסבוסה המעלפת הזו נשתמש בממרחים עשירים ובשיטות מסורתיות. מיום שהטעמים הללו ייחודיים שממש מדברים אל הנפש.

  • 1 כוס סולת איכותית
  • 1 כוס סוכר (אם אתם מעדיפים מתיקות ממכרת, הוסיפו עוד רבע כוס)
  • ½ כוס יוגורט (או חלב צמחי לגרסה טבעונית)
  • ½ כוס שמן קטן או חמאה (ואם אתם באמת רוצים להרגיש את הגובה, קחו חמאה)
  • 2 ביצים (לגרסה טבעונית, אפשר להשתמש ב-2 כפות של מחית תפוחי אדמה)
  • 1 כוס מים
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית תמצית וניל (אם אתם אוהבים, הוסיפו עוד כמה טיפות)

שלבי ההכנה

אחרי שיש ברשותכם את כל החומרים הנדרשים, הגיע הזמן להכין את הקסם.

  1. כשהתנור חם, מחממים אותו ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה, מערבבים את הסולת, הסוכר, והקינמון. התערובת תתמלא בא aromas של מתיקות שלא תשכחו.
  3. מוסיפים את היוגורט והשמן ומערבבים היטב. אל תשכחו לאהוב את התערובת הזו – הרי היא תעשה את העבודה.
  4. אחר כך מוסיפים את הביצים והמים, והתערובת שלכם תחל לקבל טקסטורה קרמית ונפלאה.
  5. לבסוף, מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה ותמצית הווניל ומערבבים בכיוון אחד – כי אז הטעמים מתחברים בצורה מושלמת.
  6. מעבירים לתבנית אפייה משומנת (כמובן!) בגובה 30 ס"מ.
  7. אופים למשך שעה. אחרי 45 דקות, זו הטריק – סובבו את התבנית כדי שהעוגה תתבשל בצורה אחידה.
  8. בדקו אם העוגה מוכנה עם קיסם – אם הוא יוצא יבש, זה הזמן להוציא את העוגה.
  9. לתחושת מסורת אמיתית, הוסיפו מעט סירופ מתוק מעל (רצוי להיות רחבים עם הסירופ).
  10. תנו לעוגה לנוח לפחות 10 דקות על השיש, לפני שחותכים ומגישים!

מרגע זה, אנחנו מסכמים עם הנחיות טובות מעלף לשדרוגים ותוספות. סירופ של דבש, לקשט עם אגוזי פיסטוק קלויים או אפילו לשים אספרסו מלמעלה לצבע מרהיב. השמיים הם הגבול.

תוספות או שדרוגים אפשריים

כדי להפוך את המתכון לאגדי יותר, אפשר לשדרג את העוגה במס' דרכים. הכנת סירופ דבש עם מעט מיץ לימון מעל – פשוט מדהים. שימו אגוזי פיסטוק קצוצים מעל העוגה לפני שהסירופ מתייבש, שזו נגיעה קלאסית!

אופציה נוספת היא להוסיף לחלק מהתערובת פירות יבשים – תמרים או פיסטוק במילוי שוקולד שיביא בדיוק את מה שאתם צריכים וגם ישמור על הבריאות. כן כן, עליתנו על זה!

שאלות ותשובות

איך אני יודע אם העוגה מוכנה?
אם הקיסם יוצא יבש, זה סימן שהעוגה מוכנה. אם הוא יוצא עם התערובת, המשיכו לאפות עוד כמה דקות.

אפשר להכין את העוגה הזו בגרסה טבעונית?
בהחלט! החליפו את הביצים במלית תפוחי אדמה או פירות מרוסקים.

איך לשמור על העוגה אחרי האפייה?
שמרו במיכל אטום לאורך כמה ימים. עוגות נוטות להתייבש, אך עם שמירה נכונה תישאר עיסתית.

האם אפשר להכין את העוגה יום מראש?
בהחלט! רק זכרו לשמור על העוגה כמו שמרנו עליה ביום הראשון.

אם אני רוצה עוגה קטנה יותר, איך אני מחשב את כמות החומרים?
פשוט הכפילו את המרכיבים בחצי, ואם יש לכם תבנית קטנה יותר – כבר חזרתם על עצמכם.

האם אפשר לשדרג את הסוכר?
כמובן! תוכלו להשתמש בסוכר קוקוס או להוריד מעט מכמות הסוכר ולהוסיף דבש – המתיקות המושלמת!

אני לא אוהב קינמון! מה האפשרויות שלי?
אם אתם לא חובבי קינמון, אפשר להשאיר אותו ולשדרגו למעט מהמותג האהוב עליכם, כמו זעפרן או אפילו הל.

אם אני רוצה עוגה יותר נמוכה, איך אני מוריד מכמות הבצק?
שחקו עם יחסי המרכיבים – הגעת כל המרכיבים חצי, בעוגה יהיה יותר אוורירי!

מה הקשר בין עוגת הסולת למסורת?
עוגת הסולת הזו מקושרת לעיתים קרובות למסורת הפולקלור הערבית, שמשלחת את הטעמים לצד ריחות ניחוח האהבה והחום של המשפחה.

איך שכחתם את הדובדבנים?
אין בעיה! בתוספות אפשר לשים דובדבנים מיובשים או כל סוג של פירות יבשים – תמיד מוסיף ואז נקרא לזה "עוגת הסולת המשגעת עם דובדבנים".

כשתכתבו משהו כזה, תבינו שרגע של הבילוי יכול להפוך לחוויה משגעת. כשאתם מכינים את עוגת הסולת הזו, אל תשכחו לשתף עם חברים ולפזר את כח האהבה וההנאה. פרסמו את המתכון ברשתות החבריות שלכם, התענגו על כל ביס וצורו סיפורי אוכל חדשים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *