עוגת שיש ללא הפרדת ביצים שנעלמת מהשולחן

עוגת שיש ללא הפרדת ביצים שנעלמת מהשולחן

עוגת שיש ללא הפרדת ביצים – המתכון המושלם!

בעולם האימפרלי של המתוקים, יש משהו מדהים במפגש בין הטעמים השוקולדיים לנפלאות הבננה בעוגה אחת. ממש תענוג! מדובר בעוגת שיש שכולנו היינו מתים להכין, ולא רק בגלל הטעם שלה – אלא גם בזכות הפשטות בהכנה שלה. על השולחן שלכם, בעבודת רגליים, יושבת עוגה שנותנת בראש בכבוד! אם אתם אוהבים עוגות שיש, הניחו את הניסיון להפריד ביצים בצד ותמשיכו לקרוא. זה מתכון שמוכיח שגם עם כל הפשטות, התוצאה משגעת! סביר להניח שבכל Bite תרגישו את השוקולד נמס בפה ואת הפינוק המלא בטעמה של עוגת הבית הסודית של סבתא.

זמן הכנת המתכון: 50 דקות

  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 12-14 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין עוגת שיש בסגנון אגדי זה, נצטרך כמה מרכיבים פשוטים שיימצאו כמעט בכל בית. קודם כל, נתאר את הלבבות הפועמים של המתכון:

  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כוס סוכר (200 גרם)
  • 1 כוס שמן (250 מ"ל)
  • 1 כוס מים פושרים (250 מ"ל)
  • 2 כוסות קמח (250 גרם)
  • 1 שקית אבקת סודה לשתייה (10 גרם)
  • 1 שקית אבקת קקאו (30 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קמצוץ מלח

בהחלט מתכון נפלא במוצהר! לחוש את האהבה בכל פרוסת עוגה – זה מה שאנחנו מחפשים.

שלבי ההכנה

עכשיו כשהמרכיבים מחכים לנו, הגיע הזמן להתקדם לכיוונים יותר טעימים:

  1. בחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס, ואנחנו מתכוננים עם תבנית בקוטר 24 ס"מ עם נייר אפייה בתוכה.
  2. בקערה גדולה, נערבב את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת מתייצבת והסוכר מתחיל להתמוסס.
  3. נוסיף את השמן, המים ותמצית הווניל ונמשיך לערבב עד שהתערובת הופכת חלקה ומתאחדת.
  4. נניח קמח ואבקת סודה לשתייה, ונערבב עד שהקמח נבלע בתערובת.
  5. נחלק את התערובת לשתי קערות. באחת נוסיף את אבקת הקקאו ונתערבב עד שהתערובת חלקה.
  6. בתבנית, נמלא חצי מהתערובת השקופה ואז נוסיף חצי מהתערובת השוקולדית. בעזרת מזלג, נבצע תנועות להצלבה בין השכבות.
  7. נחזור על הפעולה עד שהתערובות מסתיימות, ומשאירים פורמליות
  8. נכניס לתנור למשך 35-40 דקות או עד שעוגה משגעת מוכנה. נעשה את מבחן השיפוד – אם הוא יוצא נקי, העוגה מוכנה!
  9. נוציא מהתנור ונבצע את ההתקררות המיוחלת. כשהעוגה חצי קרה, נוכל להגיש אותה בלב גלוי או עם ציפוי אבקת סוכר.

כעת, העוגה המעלפת מוכנה להשתעשע! האיכות היא קריטית בכל דבר, והמתכון הזה הוא בדיוק המתכון שאתם רוצים לשמור עליו צמוד.

שדרוגים ותוספות אפשריות

אם יש לכם חשק לעוד שדרוגים, אז הנה כמה אפשרויות:

  • אפשר להוסיף לשכבת השוקולד חתיכות של אגוזי לוז קלויים שיהפכו את העוגה לממכר עוד יותר.
  • תוספת של קמצוץ cinnamon לתערובת יכולה לספק אפקט מלווה שיפחית את המתוק.
  • נשאר לכם שקית שוקולד צ'יפס בבית? מצוין! פזרו אותם על העוגה לפני האפייה, והתוצאה תהיה אגדה.

שאלות ותשובות

מה אם אין לי קקאו בבית?
ניתן להחליף את אבקת הקקאו ב-100 גרם שוקולד מריר מומס. פשוט המיסו אותו באמבט מרים ותערבבו לתערובת.

האם אפשר להכין את העוגה עם קמח חצי חצי?
בהחלט! קמח חצי חצי יעניק לעוגה תפחות נמוכה יותר, אבל עדיין תוצאה מושלמת.

האם אפשר להכין עוגה זו ללא סוכר?
טבעית לחלוטין! ניתן להשתמש בתחליפי סוכר כמו סוכר קוקוס או ממתיקים טבעיים כמו סטיביה.

למה אני ממליץ להשתמש במדידה של קמח מדויקת?
כשהמדידה מדויקת, התוצאה הסופית תהיה אוורירית ונימוחה יותר.

כמה זמן ניתן לשמור את העוגה במקרר?
העוגה שומרת היטב במקרר עד חמישה ימים. עטפו אותה בניילון נצמד כדי לשמור עליה טרייה.

האם ניתן לשדרג את העוגה לצורת כוסות?
בהחלט! פשוט ממלאים תבניות מאפינס עם התערובת. זמן האפייה יתמעט ל-20 דקות.

איך יודעים מתי העוגה מוכנה?
כשהשיפוד יוצא יבש מבפנים, אז הגיע הזמן להוציא אותה.

מה המטרה של קמצוץ המלח?
קמצוץ מלח מחסל את המתיקות המוגזמת ומביא את הטעמים לכל חשיבה במהלך האכילה.

כמה קלוריות בעוגת שיש אחת?
מדובר בסביבות 250 קלוריות לפרוסה, תלוי בכמויות השוקולד והשמנת שתוסיפו.

האם זה מתכון טבעוני?
האם קל מאוד להמיר את הביצים בעבודה של רסק תפוחים או פרי מעוך – כך תוכלו ליהנות מהטעם בגרסה טבעונית!

והנה! הגעתם עד כאן לצלחת המסודרת של עוגת השיש המדהימה ללא הפרדת ביצים. אם אהבתם את המתכון, או אפילו מעשה מסלקל, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות שלכם!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *