על כמה מעלות שמים ג'חנון בתנור ואיך להכין אותו?
"`html
מתכון ג'חנון בתנור – עונג חם ונפלא!
כשחושבים על חוויות קולינריות מחממות לב, קשה להתעלם מהג'חנון. מדובר במאפה שהוא לא רק טעים אלא גם משדר חום וביתיות שמשלבת זיכרונות מכל מיני ארוחות עם המשפחה. אלו הם מאפים נימוחים, מלאים בשכבות שמן, שהופכים את הבוקר למופלא. עם ריח שממלא את הבית, הג'חנון הופך להיות מרכז הסעודה, ואי אפשר להפסיק ללכול. זהו אוכל שהוא סוג של אהבה בידוי, מה שנקרא "מושלם".
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה – 30 דקות
- זמן בישול – 10 שעות בתנור (לילה שלם)
- רמת קושי – קל
- מספיק ל – 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
בלב כל ג'חנון טעים עומדים המרכיבים הפשוטים אך עם מסורות עשירות מסביבם. כדי להכין ג'חנון ביתי מדהים שאנחנו נודה עליו בכל בוקר, נזדקק לרכיבים הבאים:
- 1 ק"ג קמח חיטה
- 2 כפיות מלח
- 1/2 כוס מים
- 1/2 כוס שמן זית (או שמן קנולה, תלוי בהעדפה)
- 1/2 קופסה מרגרינה רכה, לחלטה
- 2 כפות סוכר
- 1 ביצה (אופציונלית)
- 2 כוסות מים לבישול
- תיבול: כמון, פפריקה, כורכום (לפי הטעם)
יש המון אפשרויות לשדרג את הג'חנון הזה! אפשר לדמיין את האושר שיתפוס אתכם כשאתם מוסיפים פרוסות של ביצה קשה, רסק עגבניות או קוביות של תפוחי אדמה מבושלים.
שלבי ההכנה
אז לאחר שהזמנתם את כל המרכיבים, הגיע הזמן להתחיל את ההכנה!
- שמים את הקמח והמלח בקערה גדולה.
- מוסיפים את המים בהדרגה תוך ערבוב עם הידיים עד שהתערובת מתאחדת.
- מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק חלק.
- מסיקים את הבצק למשך 30 דקות, מכוסה בניילון נצמד.
- לאחר שהבצק שיחק קצת עם עצמו, מחלקים אותו לכדורים בגודל כדור טניס.
- בעזרת מערוך, מרדדים כל כדור לעיגול דק.
- ברגע שהעיגולים מוכנים, מברישים כל עיגול בשכבת מרגרינה.
- מניחים עיגול נוסף מעל ומשמנים אותו גם כן.
- מקפלים את הקצוות של העיגולים לסגור את הבצק.
- מניחים את הג'חנון בתבנית שטוחה, יוצרים חלל במרכז ושמים כוס מים.
- תהליך הבישול יכול להתחיל: מכניסים לתנור ב-120 מעלות למשך 10 שעות.
שדרוגים ותוספות
אם אתם רוצים לשדרג את הג'חנון ולהפוך אותו לממיר ניכד, אתם מוזמנים להוסיף קרם פרש אחרי שהאוף מוכן. שימו לב! תוספת של טחינה וירקות קצוצים יכולה לשדרג את המנה לרמות אגדי. ואם אתם חובבי חריף, שימו ליד את החריף שלכם – כמו חומוס חריף או סחוג. זה ממש משגע!
שאלות ותשובות
מה שמים בצד כשמכינים ג'חנון? קניידלעך של קיץ וחמוס, ואולי אפילו טחינה. זה יכול להחיות את המנה!
מה הסוד לג'חנון נימוח? המפתח הוא בישול ארוך על חום נמוך. זאת שיטה שדורשת סבלנות, אבל התוצאה מדהימה!
האם אפשר להכין את הבצק יום לפני? בהחלט! אפשר להכין את הבצק מראש ולאחסן אותו במקרר. כך שלמחרת תוכלו להכין ג'חנון בקלות.
מה קורה אם אני שוכח לשים מים? ג'חנון עלול להתייבש! אבל לא נורא, אפשר להוסיף מים גם באמצע הבישול.
هل يمكن أن يصبح الجاجان أفضل في اليوم التالي؟ מבחינתי, כן! הוא מתמזג עם הטעמים ונהיה אפילו יותר משגע!
אולי אפשר להשתמש בקמח קוואקר? לא ניסיתי, אבל זה יכול להוסיף מרקם מעניין!
האם זה בריא? למה לא? תלוי בכמה שמן ושומן אתם משתמשים, אבל במידה וידעים להקפיד על בעיות הבריאות אפשר לקבל יופי יא חזקים גם מהמאפה הקש расс.
מה קורה אם הבצק קשה מדי? אם הבצק יבש, הוסיפו מים בהדרגה עד שהכל עומד כאשרכם.
מה זה ג'חנון בעצם? זהו מאפה יהודי תימני, מעבר לשורשיים, הוא למעשה מתכון שמכיל בתוכו מסורת ארוכה ואהבה רבה.
איך ניתן לשמור על הג'חנון לאורך זמן? הכינו אותו והקפיאו. הוא ישמור על הצורה והטעמים למשך חודש.
למה ג'חנון בתנור? בישול ארוך בתנור נותן טעמים מיוחדים שלא תוכלו להשיג בכל דרך אחרת.
אין דבר יותר מהנה מאשר לשתף את המתכון הנפלא הזה עם חברים ובני משפחה. אז אל תהססו, שתפו את המתכון ברשתות החברתיות והפיצו את האהבה לג'חנון!
"`
כתיבת תגובה