פאי שוקולד פרווה עם שמן שיפתיע את כולם
פאי שוקולד פרווה עם שמן – חגיגה של טעמים!
למי מאיתנו לא קרה שעמדנו באמצע ערב חורפי, עם כוס תה חם ביד, וחלמנו על משהו מתוק ומפנק? פאי שוקולד פרווה עם שמן הוא בדיוק מה שאתם צריכים! מדובר במתכון מדהים, ממכר, ואפילו אגדי, שמספק לא רק טעמים, אלא גם הרבה אהבה ורגש. השוקולד המותך משגע על הלשון, ומותיר אותנו עם טעם נפלא שמזכיר את הבית ואת המתכונים של סבתא, עם טאץ' מודרני. ובאורח מפתיע, אתם וודאי תופתעו לגלות כמה הוא קל להכנה! אז קדימה, בואו נצלול למתכון שיפיל אתכם מהרגליים.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ושירותים
- סה"כ זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינוני
- המנה מספיקה ל: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת רגע המתח הגיע – מהם אותם רכיבים שיפצחו בפניכם את סוד השוקולד המופלא? כאן אתם תמצאו כל פרט שצריך לדעת על המרכיבים:
- 200 גרם שוקולד מריר פרווה מטורף (השוקולד הוא הכוכב במנה, אז אל תתפשרו על האיכות!)
- 100 מ"ל שמן קוקוס או שמן חמניות (שמן קוקוס מוסיף טעם אגדי)
- 150 גרם סוכר (מתקנים את המתיקות לפי טעמכם)
- 4 ביצים (אפשר להשתמש בביצים חלופיות אם מדובר באופציה טבעונית)
- 100 גרם קמח (אם אתם מעדיפים לגרסה ללא גלוטן, תוכלו לשים קמח תפו”א או קמח שקדים)
- 2 כפיות תמצית וניל (להניח על הלשון)
- קורט מלח (המלח מדגיש את הטעמים)
ישנן גם אפשרויות תחליפיות למי שמחפש גרסה יותר בריאה או מיוחדת – לקחו לכם שוקולד מריר עם אחוז ק cacao גבוה, או שימו פחות סוכר בעזרת ממתיקים טבעיים כמו סוכר קוקוס או אגבה.
שלבי ההכנה
עכשיו כשהם מוכנים להרפתקה הקולינרית, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל להכין את הפאי המעלף הזה! מדובר בשלבים קלים שמאפשרים לכל אחד ואחת מכם להצליח:
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- ממיסים את השוקולד המריר יחד עם שמן הקוקוס באמבט מים חמים או במיקרוגל.
- במקביל, יש להקציף היטב את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת הופכת בהירה ואוורירית.
- מוסיפים לתערובת את תמצית הווניל והמלח, ומערבבים בעדינות.
- מאחדים את תערובת השוקולד המומס עם הבצק הרטוב, ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- מניחים את הקמח לתוך התערובת ומערבבים קלות עד שהקמח נרקם לתוך התערובת.
- יוצרים תבנית פאי בקוטר 22 ס"מ עם נייר אפייה – שימו לב, עדיף שגדול מספיק כדי להשאיר מקום לתפיחה.
- שופכים את התערובת לתבנית ואופים במשך 30-35 דקות, עד שהפאי נראה מעולה אבל נושק לתחושה נימוחה.
- מניחים להתקרר לטמפ' החדר, ואז עוצמים עיניים, תוקפים עם כפית ומניחים את הפאי לשבת במקרר למשך 4 שעות לפחות.
מעבר לזה, ישנן תוספות שאפשר לנסות. לדבוק בקקאו כדי לקבל שוקולד עם עומק טעמים נוסף או לקשט עם קצפת פרווה מפנקת, אגוזי לוז קצוצים לפיזור על הפאי, או רוטב שוקולד למי שאוהב יותר. זכרו, כל שינוי קטן יכול להפוך את המתכון למיוחד במינו!
תוספות ושדרוגים אפשריים
לאחר הצלחה של הכנת הפאי, יש לכם הזדמנות לשדרג אותו! אפשר להוסיף תמצית תפוז כדי להקנות טוויסט מרענן. עוד רעיון הוא לשלב אגוזים כמו פקאנים או קשיו – הם מוסיפים קראנץ' משגע לכל ביס!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את המתכון ללא ביצים?
בהחלט! ניתן להחליף את הביצים בממרח בננה או ב-4 כפות של רסק תפוחים, ולשמור על תוצאה מצוינת.
מה לעשות אם השוקולד לא נמס כמו שצריך?
אל דאגה! פשוט הוסיפו עוד מעט שמן קוקוס והמשיכו לערבב בעדינות. תמיד כדאי להמנע מעל חום גבוה מדי.
האם אפשר להקפיא את הפאי?
כן, אפשר להקפיא את הפאי אחרי שהתקשה במקרר, כך תוכלו ליהנות ממנו בכל עת!
מה ניתן להחליף אם אין שמן קוקוס?
שמן חמניות או שמן זית יכולים לשמש תחליף מצוין עם טעמים שונים. הם לא יפגעו במתכון, אלא הוסיפו נופך חדש.
האם אפשר להכין את הפאי כגודל קטן יותר?
בוודאי, הרעיון הוא לגזור את התבנית כך שתגדירו את גובה הקטנה שתרצו! חכו לזמנים קצרים יותר של אפייה.
כמה זמן הפאי מחזיק לאחר ההכנה?
אם הוא נשמר במקרר, הוא יכול להימשך כמה ימים, אך אני בטוח שהוא ייכחד מהר יותר מזה!
האם תוספת של גבינת טופו תשתלב טוב?
אכן! גבינת טופו יכולה להוסיף מרקם נוסף שאולי יסכם לכם מדהים על הלחם או כל דבר אחר.
מה לעשות אם אני אוהב את הפאי שלי מתוק יותר?
שחקו עם מדינת הסוכר, הוסיפו עוד לפי הטעמים שלכם, ואפילו שוקולדים מתוקים למלאות מעניינים.
האם זה בסדר להכין את הפאי יום קודם?
חד משמעית! זה נותן לטעמים לשדרג את עצמם ולגמרי יכול להיות עוד יותר טעים בכי יום שאחרי.
בסופו של דבר, פאי שוקולד פרווה עם שמן הוא שילוב של טעמים ייחודיים והכנה פשוטה. אם הצלחתם להכין את המתכון המופלא הזה, אל תשכחו לשתף את החוויה שלכם עם חברים ברשתות החברתיות! תנו להם לטעום את היצירה המעלפת שלכם. שיהיה בתיאבון!
כתיבת תגובה