פיתה טחינה במיקרו תוך 5 דקות בקלות

פיתה טחינה במיקרו תוך 5 דקות בקלות

פיתה טחינה במיקרו תוך 5 דקות בקלות

### אתם לא מאמינים מה גיליתי אתמול

ביום ההולדת של הכלב שלי, החלטתי לנסות מתכון חדש מבוסס על טחינה. מה שהתחיל כבדיחה, הפך לפיתה הכי טחינה, הכי מדהימה, הכי מושלמת שיש! כל הבית נמלא ריח משגע ומעלף, והתגובות? פשוט ממכרות! אז בואו נצלול יחד אל המתכון האגדי הזה.

זמן הכנת המתכון

– סה"כ זמן: 15 דקות
– רמת קושי: קל
– מספיק ל: 2 מנות

### הפיתה המדהימה שתדהים אתכם

מה לא נאמר על טחינה? שהיא מושלמת, שהיא מעלפת, שהיא הכי טעימה שיש. הנה גישת מחקר מעניינת: ידעתם שטחינה הוא עצם שזרעים טחונים מהצומח? בייחוד שומשום, שבזכותו מתקבלים מאכלים עשירים ונימוחים בצורה נפלאה.

אז איך מחברים את הטחינה לעולם של המאפים המהירים? רעיון גאונות שלנו הוא הפיתה טחינה במיקרו.

### הרכיבים הדרושים:

רשימת המרכיבים

– 4 כפות טחינה גולמית
– 1 ביצה גדולה
– חצי כף אבקת אפייה
– קורט מלח
– חצי כפית סוכר (לא חובה)
– 2 כפות מים

### שלבי ההכנה

בנגן של הכנת הפיתה שלנו, נפנה תחילה למרכיבים. תנסו לדמיין: טחינה גולמית, סוכר, מלח ואבקת אפייה – כל אלה מנחה בלילה מדהימה ואין ״חבר קבוצה״ שלא ישמח לאכול!

שלבי ההכנה:

1. טורפים את הביצה בקערה עד שהיא הופכת לקצף קל.
2. מוסיפים את הטחינה הגולמית וממשיכים לערבב בעדינות.
3. מוסיפים את אבקת האפייה, המלח והסוכר (אם תבחרו להשתמש).
4. מוסיפים את המים וממשיכים לערבב עד שהבלילה חלקה ואחידה.
5. מעבירים את הבלילה לצלחת שטוחה ובטוחה למיקרוגל, חשוב שתהיה בקוטר של כ-15 ס”מ.
6. מכניסים למיקרוגל על עוצמה גבוהה למשך כ-3 דקות.
7. אחרי שהזמן עבר, מוציאים בזהירות מהצלחת וחותכים לפלחים.

### קצת על החלופות לבריאות ואורח חיים מותאם

אם אתם מתעניינים בגרסה טבעונית, אפשר להחליף את הביצה בתוספת קמח טפיוקה ומים. צריך להשתמש בשתי כפות קמח טפיוקה ושתי כפות מים לרשות הביצה.

אם אתם נמנעים מגלוטן, אתם בבטחה עם הפיתה הזו, אשר לא כוללת קמח בכלל. אבל אולי תוסיפו כף של קמח שקדים להוסיף נימוח נוסף.

### תוספות ושדרוגים

עזבו, הפיתה הזו כל כך מרעננת ונמסה בפה, אבל תמיד אפשר לשדרג. תוכלו להוסיף שומשום מעל הבלילה לפני הבישול. רוצה עוד נקודת משיכה? נסו להוסיף זיתים, עגבניות או עשבי תיבול טריים לתוך הבלילה. הרי זה משגע איך שהירקות הטריים מתבזרים בקצוות הפיתה.

### שאלות ותשובות

שאלות נפוצות

האם אפשר להחליף את הטחינה במשהו אחר?
במקרה כזה, המתכון לא אותו דבר. אפשר לנסות ממרח אחר, כמו חמאת בוטנים או חמאת אגוזים, אבל הטעם והמרקם יהיו שונים.

למה שהפיתה תהיה מושלמת במיקרו, ולא בתנור?
השאלה הזו במקום! במיקרו, הפיתה מתבשלת במהירות ובאופן שווה, ובמקביל חוסכת המון זמן. בתנור, היא עשויה להתייבש ולחשוף את הסבלנות שלכם למבחן.

זה מתאים גם לילדים?
בטח שכן! כמובן, צריך להיזהר מבחינת צריכת התוספות. טחינה היא בסיס בריא ועשיר שמתאים לילדים.

אילו סוגים נוספים של פיתה אפשר להכין מהמתכון הזה?
אפשר להוסיף כל מאפיין טעמים שאוהבים! קחו השראה ושחקו עם זה. למשל, להוסיף גבינה או שוקולד בתוך הבלילה.

מה עוד כדאי להגיש עם הפיתה?
ירקות טריים וסלטים תמיד עובדים טוב. אולי אפילו חומוס ביתי?

באיזה סוג של טחינה משתמשים?
בדרך כלל טחינה גולמית היא האופציה הכי מתאימה. טחינה מחוץ למיכל תוסיף הערה שונה.

האם אפשר להכין כמות גדולה יותר בתקופת זמן ארוכה?
בטח! אם רוצים להכין מראש כמות גדולה יותר, כדאי לעשות כמה סבבים במיקרו.

מה הקסם המיוחד של הפיתה הזו?
הפשטות והמהירות שבה הכנתה. כמו גם הטעם האגדי שלה שפותח עולם חדש של אפשרויות.

איך להפוך את הפיתה היותר ״משקיע״?
נסו לשחק עם רמות הלחות / הוספת נוזלים נוספים, אולי יוגורט טבעי.

איך אפשר לדעת אם הפיתה מוכנה במאותו רגע במיקרו?
הקצוות צריכים להיות יבשים ומעט פריכים. ככל שזה נעשה חם מדי – הוציאו ונסו לטעום.

### סיכום

פיתה מדהימה שהכנת במקסימום 15 דקות וכולה מהירה, קלה ומשגעת. אז אם הניסיון שלכם במטבח לא רבות השעות, זה הזמן להתחיל!

אל תשכחו לשתף את המתכון המעלף הזה עם המשפחה והחברים ברשתות חברתיות, תהיה לכםׁ חוויה מושלמת!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *