פתיתים עם חזה עוף בסיר אחד – מצ delighted בכל ביס!
פתיתים עם חזה עוף בסיר אחד – המתכון המושלם!
כולנו יודעים שכשמדובר בבישול, היופי נמצא בפרטים הקטנים. והנה, מצאנו את עצמנו עומדים בשיאו של ערב שקט ושואלים את עצמנו מה לבשל. אם אתם מחפשים מנה שתרים אתכם מהכיסאות ותמלא את הבית בריחות משגעים, הגעתם למקום הנכון. פתיתים עם חזה עוף בסיר אחד הוא מתכון שיגרום לכל אחד להרגיש בבית, עם טוויסט מודרני שמנצח את הטעמים הקלאסיים. הוא מדהים, ממכר, ואחר כך תמצאו את עצמכם לוקחים עוד מנה! אז למה לא לחכות? בואו נכנס לעבודה.
זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קלה | כמות מנות: 4-6 אנשים
- זמן בישול מצטבר של 30 דקות
- רמה קלה, מתאימה גם למתחילים
- מגוון מנות לשולחן
הרכיבים הדרושים
עכשיו, אחרי שהכנסנו את כולנו לאווירה, הגיע הזמן לדון קצת על המרכיבים. הרבה אנשים חושבים שפתיתים הם מתכון פשוט, אבל דווקא פה ההנאה האמיתית מתחילה. כל רכיב משחק תפקיד משמעותי במטרה ליצר טעמים שיגרמו לכם לרצות ללקק את האצבעות. הנה מה שעליכם להכין:
- 400 גרם חזה עוף – בשר רך וטעים, נותן את הבסיס למנה שלנו.
- 300 גרם פתיתים – לחוויה נימוחה ומלאה.
- 1 בצל גדול – השחקן הראשי להפצת טעמים.
- 2 כפות שמן זית – להרמוניה הנפלאה של המרכיבים.
- 3 כוסות ציר עוף – למשקה מרענן לכל המנה.
- 2 שיני שום כתושות – שלא תשכחו את התיבול.
- מלח ופלפל בזבסוד – טעם, טעם ושתיים כמו ממסד!
- תבלינים לבחירתכם (כמון, פפריקה) – קצת חופש יצירתי!
כדי לתת עוד כיוון, אפשר לבחור בגירסה טבעונית של המתכון על ידי החלפת חזה העוף בטופו או בשעועית. כמו כן, ניתן להכין גרסה ללא גלוטן עם פתיתים תחליפיים. רק שימו לב להתאים את הציר ושאר הרכיבים באותו הסגנון!
שלבי ההכנה
ועכשיו אנחנו מתחילים את החלק הכיפי – הבישול! כאן מגיעה היצירתיות שלכם ואנחנו נדבר על שלב אחרי שלב. המנה הזו היא באמת פשוטה, אז בואו ניגש לזה!
- חתכו את חזה העוף לקוביות בגודל אחיד.
- קוצצים את הבצל ואת השום.
- מחממים שמן זית בסיר רחב על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתרכך והופך לשקוף.
- מוסיפים את קוביות העוף ומערבבים עד שהן משחימות קלות.
- כשהעוף מתחיל לקבל גוון זהוב, מוסיפים את השום ומערבבים עוד כדקה.
- מתבלים במלח, פלפל ותבלינים לבחירה.
- מוסיפים את הפתיתים לסיר ומערבבים היטב.
- מפנקים עם ציר עוף ומביאים לרתיחה.
- מכסחים את הסיר ומבשלים על חום נמוך למשך 15 דקות.
- מבשלים עד שהפתיתים סופגים את הנוזלים והעוף מוכן.
- מגישים חם ומקשטים באורגנו או פטרוזיליה.
לאחר שהמנה מוכנה, תוכלו לערוך שדרוגים מגוונים. למשל, להוסיף ירקות כמו גזר או קישואים כדי להעשיר את המנה. אפשר גם לשלב גבינת פטה מעל לפני ההגשה, ממש מעלף! ומי שאוהב את התוספת הפיקנטית – פפריקה חריפה עושה פלאים.
שאלות ותשובות
אתם יכולים להכין את המנה הזו מראש?
כן! המנה נשמרת טוב במקרר עד שלושה ימים. אפשר לחמם שנית על חום נמוך.
האם ניתן להכין את המתכון הזה עם רוטב אחר?
בהחלט! תוכלו לבחון רוטב עגבניות או קרם קוקוס לקיצוניות מטורפת טעמים.
מהדין הזה מתאים לאירוח?
בוודאי! הוא מקסים ליד סלטים מרעננים ויין אדום קל.
כמה פחמימות יש במנה?
מנה זו מכילה כמות סבירה של פחמימות בעיקר בגלל הפתיתים.
האם זה מתכון בריא?
כן! עם התבלינים והציר, הוא מציע טעמים בריאים ומאוזנים.
אפשר לשדרג את המתכון הזה עם חלב קוקוס?
מהניסיון שלי, בהחלט! זה ייתן למנה טיפונת מתיקות.
מה ניתן להוסיף למנה כמו בשר נוסף?
נראה שהמנה הזו מתאימה בצורה מושלמת עם קציצות בשר טחונות!
האם פתיתים יכולים להיות חלופה לחלופות מלאות כמו קינואה?
בהחלט. פתיתים הם יותר קלים אבל קינואה נותנת טעם מינרלי עם יתרונות בריאותיים.
כמה זמן ניתן לאחסן את המנה הזאת?
סביר להניח שתוכלו לשמור על המנה עד שלושה ימים במקפיא.
למי המנה הזו מתאימה במיוחד?
הילדים יאוהבו אותה! טעמים מוכרים ואוכל שמזכיר את הבית.
אז, עכשיו שהקדשתם זמן להכין את המנה המדהימה הזו, אני ממליץ לכם לשתף עם כולם! תפיצו את המתכון הזה ברחבי הרשת, תגרמו לחייכם לטפוח על השולחנות, ואל תשכחו לשתף את הניסיון שלכם! מהנסיון שלי, כל מי שיטעם את פתיתים עם חזה עוף בסיר אחד, יחזור לבקש עוד. שיהיה בתיאבון!
כתיבת תגובה