צ'יפס קריספי עם קורנפלור מתכון מנצח בקלות
מה יותר כיף מלוקחן שמנמן ומושחת, שמריח טוב וקריספי?
הצ'יפס הקריספי של зависимости שלכם! לחוות את ההוגה בנגיעה של חוויות שמשמחות את הלב ואת הבטן.
היום אתם הולכים להצטרף אלינו למסע קולינרי שאין דומה לו!
דמיינו לעצמכם מנה של צ'יפס שקריספי מבחוץ ונימוח בפנים, בדיוק כמו שאתם אוהבים. ממש כזה שמחמם את הלב ומשיב לכם את הטעם של הבית.
בין אם מתחשק לנו לפנק את עצמנו במשהו טעים, ובין אם מדובר באירוח חברים לערב מגניב, צ'יפס קריספי עם קורנפלור זה מה שאנחנו רוצים!
אז בואו נתחיל את ההכנה של הצ'יפס שמעל כל ציפיות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות זה מספיק
– זמן הכנה: כ-30 דקות
– רמת קושי: קל
– המנה מספיקה ל-4 מנות מושלמות
הרכיבים הדרושים
הסוד לצ'יפס המושלם נמצא כאן, פפריקה, קורנפלור, ושאר ירקות – בדקנו, זה מדהים.
– 1 ק"ג תפו״א (עדיף בעור)
– 4 כפות קורנפלור
– 2 כפות שמן זית
– 1 כפית פפריקה מתוקה
– 1/2 כפית מלח
– 1/2 כפית כורכום
– 1/2 כפית שום בסוכר (לשדרוג)
– תבלינים נוספים לפי טעמכם: כמון, שטורמן, או אפילו מעט פלפל חריף
כשהרכיבים מתנעים למסיבת לטעימות, זהו כל מה שצריך כדי להפוך את הצ'יפס הזו ללהיט אגדי!
למי שמעוניין בגרסה בריאה יותר, אפשר להשתמש בסיר טיגון אויר במקום טיגון בשמן עמוק. זו טכניקת עבודה על גבול המושלמת, שמשאירה את כולנו מגורדים מעניין!
שלבי ההכנה
על מנת לנסח את ההרגשה כמו מקומפוסט של סבתא, חייבים לפעול בהתאם.
1. קלפים את התפו״א וחותכים אותם לרצועות באורך של כ-1 ס"מ.
2. משרים את חתיכות התפו״א במים קרים למשך 15 דקות.
3. מסננים את התפו״א מהמים ומייבשים היטב עם מג towel.
4. מעבירים את התפו״א לקערה ומוסיפים את השמן, הקורנפלור והתבלינים.
5. מערבבים היטב עד שכל רצועה מצופה בתערובת.
6. מחממים שמן עמוק בסיר או בסיר טיגון אוויר.
7. מטגנים את הצ'יפס עד שהם רכים ומקבלים צבע זהוב וקריספי (כ-8-10 דקות).
8. מעבירים את הצ'יפס הנמוכים לנייר סופג לספיגת השמן.
9. מפזרים מלח נוסף עליהם לפי הטעם ומקשטים לעיתים בקצת פפריקה נוספת.
10. מגישים חם.
"כאן מתחילים החגיגות!"
בתוך עולמנו, האפשרויות הן בלתי נגמרות! אפשר להוסיף מעט גבינה צהובה מעל, להכין רוטב צ'ילי חריף, או אפילו להכין סלט שמרענן את המנה.
אז אם אתם רוצים לשדרגת את המנה הזו למימדים אסטרונומיים, יכול להיות שתוספות כמו רוטב רנרץ או קונפי של שום ישדרגו את החוויה עוד יותר.
שאלות ותשובות
מה עושה את השימוש בקורנפלור מיוחד?
שימוש בקורנפלור הוא מה שמכניס לצ'יפס את הקריספיות המושלמת. הוא יוצר שכבת פריכות שהיא מדהימה!
איך אוצרים את העצה שלא יצטברו ושום מהגדלים שמן?
סוד ההצלחה הוא ייבוש התפו״א היטב לאחר השטיפה. גם אחרי השטיפה במים קרים.
איך ניתן לערוך את הצ'יפס בלי שמן?
האם שמעתם על טיגון באוויר? מדובר בטכניקה שבה אנו מכניסים את הצ'יפס לסיר טיגון אויר ולא מזניחים את הטעמים!
האם ניתן להמיר את הקורנפלור במערכות אחרות?
מובן! אפשר להשתמש בקמח תפו״א או קמח שקדים. זה יוצר טעמים שונים אבל הכל יישאר טעון ובריא!
מהי הדרך הכי טובה לשמור על הצ'יפס אחרי ההכנה?
עדיף לשמור אותם בכלי אטום, ואין בעיה לחמם אותם מחדש, רק מה שאפשר להוסיף מעט שמן לפני או לאחר החימום.
כמה זמן נשאר הצ'יפס קריספי?
הצ'יפס בטוח יישאר קריספי לעד 2-3 שעות, לא יותר מזה. שמירה במקפיא תדע לטעום בצורה שונה.
האם אפשר לשדרג את הצ'יפס עם הרבה רטבים?
בהחלט! יחד עם רוטב שום-לימון, רוטב טריאקי או אפילו פן חריף, את המנה הזו לא תשכחו אף פעם!
מה ההמלצה לכמה תיבול להוסיף?
אני ממליץ להתחיל עם מינונים נמוכים ולהתאים את התיבול על פי שלכם. בכלים יש מצב לאיחוד.
האם ניתן לוותר על השום בסוכר?
אם אתם לא אוהבים שום, אתם אתם יכולים להשאיר אותו ממש, הוא מוסיף טעם עשיר, אבל אפשר תמיד לוותר.
אפשר להציף את הצ'יפס באירוח?
בהחלט! זה דין משהוא שיעניק את המקום המרכזי באירוח שלכם. המנה הזו פשוט משגעת ותקשיב לה!
לסיכום, בצ'יפס קריספי עם קורנפלור אין גבולות. הכל מתחיל ונסגר בלבבות שמחפשים השראה ורצון טוב במטבח.
אז תשתפו את המתכון, תדביקו חיוכים ושתפו את המנה המדהימה ברשתות החברתיות!
כמובן שתהיו כתובת לדיבור ברקע לאירוח הבא!
יופי של בישול!
כתיבת תגובה