צלעות בקר מתכון מנצח שכל המשפחה תאהב

צלעות בקר מתכון מנצח שכל המשפחה תאהב

צלעות בקר מתכון מנצח שכל המשפחה תאהב

יש לכם מרקחת שתסחוף את כולם ותרביצו הצלחה כשאתם מספרים שפשוט "תצטרכו לנסות את זה!" בואו נצלול למתכון לצלעות הבקר הכי מושלם שיש. אני מבטיח, לא תשכחו את החוויה הזו בקרוב. פשוט מדהים, ממכר מעלף ומשגע!

זמן, רמת קושי ומנות

– זמן הכנה כולל: 3 שעות
– רמת קושי: בינונית
– מנות: 4-6

הכנת צלעות בקר היא אומנות שקצת כמו ג'אז, כל אחד עושה את זה טיפה אחרת. אך המתכון שאני הולך לחלוק היום הולך להעלות אתכם על המסלול המהיר לתהילה במטבח. המפתח למתכון האגדי הזה טמון בשילוב המרכיבים ובצורת ההכנה המדויקת! זהו מתכון שמרעיף טעמים ושוברים את הדעה הרווחת שצלעות בקר הן אתגר עצום להכנה. למעשה, אם תשקיעו קצת סבלנות ואהבה, תשיגו מנה שהיא לא פחות ממושלמת ושלמות של ממש.

הרכיבים הדרושים

צלעות בקר ותיבול:

– 2 ק"ג צלעות בקר באיכות מעולה (עם עצם וללא עודף שומן)
– 1 כף מלח גס
– 1 כף פלפל שחור טחון טרי
– 2 כפות שמן זית
– 4 שיני שום כתושות
– 1 כף פפריקה מתוקה
– 1 כף רוזמרין טרי קצוץ דק
– 2 כפות חרדל דיז'ון
– 1/4 כוס סוכר חום כהה

לרוטב:

– 1/2 כוס רוטב סויה
– 1/4 כוס דבש
– 1/4 כוס רוטב ברביקיו
– 1/4 כוס חומץ בלסמי
– 1 כף רסק עגבניות
– 1 כוס ציר בקר

הסוד להצלחה של המנה הזו מתחיל בהכנה מוקדמת של צלעות הבקר עצמן. זה אומר לתבל אותן היטב ולתת להן לשהות בטעמים במשך קצת לפני הבישול. השילוב של השום, הפפריקה, הרוזמרין, החרדל והסוכר החום – כל אלו יוצרים תערובת תבלינים שהיא לא פחות ממשגעת.

עכשיו, בא נשקול את הרוטב. השילוב של רוטב סויה, דבש, רוטב ברביקיו וחומץ בלסמי הוא פשוט מושלם. הוא נותן את המתקתקות, המלח וחמיצות שאנחנו כל כך אוהבים במנות בשר עסיסיות.

שלבי ההכנה

1. קודם כל, נוודא שהצלעות בטמפרטורת החדר. הכנו את התבלינים שלנו בקערית.

2. נערבב היטב את המלח, הפלפל, הפפריקה, והרוזמרין.

3. נעסה את הצלעות בתערובת שמן זית ושום מכאן ולמעשה, נשנה את העולם הקולינרי שלנו אחת ולתמיד!

4. נפזר את תערובת השום והתבלינים בנדיבות על הצלעות משני הצדדים.

5. כדי להבטיח שכל הטעמים יספגו היטב, נעטוף את הצלעות בניילון נצמד וניתן להן לשהות במקרר לפחות לשעתיים. במקרה ואנחנו קצרי זמן, אפשר גם להסתפק בכחצי שעה בחוץ.

6. ניצוק את כל רכיבי הרוטב לקערית ונערבב היטב.

7. נחמם תנור ל-160 מעלות צלזיוס. הניחו את הצלעות בתבנית עם הנוזלים והשאירו אותן מכוסות בנייר כסף. נכין את הצלעות לעוד קצת קסם.

8. נאפה את הצלעות בתנור למשך שעתיים נוספות או עד שהבשר מתחיל להיפרד מהעצם.

9. נסיר את נייר הכסף ונמרח ברוטב שהכנו מראש.

10. נכווץ את המבער בתנור וניתן עוד 10 דקות לתפוס את הצלעות בשיער.

11. נוציא ונניח להתקרר.

תוכלו ללמוד הרבה על הסבלנות במטבח דרך המתכון הזה. הכיף הכי גדול הוא לראות את הבשר נקרע מהעצם בצורה כל כך נימוחה ואווירירית!

מרכיבים חלופיים

– לגרסה טבעונית, תוכלו להשתמש בטופו במקום בשר.
– ללא גלוטן? תוודאו שהרוטב סויה נטול גלוטן.
– אם רוצים להפחית בקלוריות, אפשר להחליף את הסוכר החום בסוכר קוקוס.

הדבר המופלא במתכון הזה, הוא שהוא מתאים למגוון רחב של צרכים דיאטטיים, כמו שציינתי בדיוק כאן. באופן הזה, כולם יכולים ליהנות מהמעדן הממכר הזה.

תוספות ושדרוגים

– הוספת ירקות קלויים: תפוחי אדמה קטנים, גזר, ואף קולורבי. הם מגוונים את המנה ומוסיפים עוד טעמים עשירים.
– מומלץ להשתמש בירקות טריים ככל הניתן מהמקרר שלכם.
– אפשר להוסיף קצת חריפות עם פתיתי צ'ילי או טבסקו.
– הוסיפו מעט צ'ימיצ'ורי טרי ליד.

שדרגו את המתכון כראות עיניכם. השמיים הם הגבול במטבח!

שאלות ותשובות נפוצות

כמה זמן מראש צריך להכין את הצלעות?
מומלץ להשרות אותן לפחות שעתיים לפני ההכנה. כמה שההמתנה ארוכה יותר – התוצאה תהיה טעימה יותר.

אפשר להקפיא צלעות מוכנות?
כן, ניתן להקפיא. רק ודאו לאחסן במכלים מתאימים ולחמם לפני ההגשה.

האם אפשר להשתמש בתבלין אחר במקום פפריקה?
כמובן. כרכום או פפריקה חריפה יהוו חילוף מצוין.

האם יש צורך להשתמש בתבנית מיוחדת?
אלא אם כן אתם אוהבים אקסטרים בפורצלן, תבנית ברזל יצוק או זכוכית פיירקס יספיקו לגמרי.

אפשר לוותר על הסוכר החום?
הסוכר עוזר לקרמל את הצלעות. אם רגישות לסוכר היא דאגה, אפשר להחליפו בדבש או סירופ מייפל.

כמה זמן צריך לבשל לפני שהבשר נקרע מהעצם?
כ-3 שעות בבישול ארוך ונמוך. הטכניקה הזו תבטיח תוצאות מושלמות.

האם ניתן לעשות את התיבול יום קודם?
כן, זה אפילו מומלץ. הטעמים ייספגו טוב יותר במשך הלילה.

האם זה מוגש חם או קר?
תמיד עדיף להגיש חם. יחד עם זאת, אפשר להגיש קר בפיקניק או בקטע של סלט בשר קריר.

אפשר לעשות את המנה על גריל מנגל ולא תנור?
בטח! רק שימרו שהחום ישאר נמוך ותיהנו מהטעמי עישון.

אפשר להשתמש בחלקי בשר אחרים לעומת צלעות?
כן, חלקים כמו שוקיים או צוואר יכולים לתת גם תוצאה מעולה.

אז חברים, המתכון הזה מוכן. תשתפו אותו עם כולם ברשתות החברתיות! המון הצלחה ובתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *