קוביות תפוחי אדמה בתנור קריספי שלא תצליחו לעמוד בפניהן

קוביות תפוחי אדמה בתנור קריספי שלא תצליחו לעמוד בפניהן

קוביות תפוחי אדמה בתנור קריספי – מתכון אגדי

דמיינו לעצמכם ספל של קוביות תפוחי אדמה זהובות וקריספיות, שבעצם נמסות בפה. אין דבר יותר מושלם מכך! קוביות תפוחי אדמה בתנור קריספי הן המנה המושלמת לארח – הן מדהימות בפני עצמן או כתוספת לבשר או דגים. ואם זה לא מספיק, אני בטוח שהתיבול שאכין לכם היום יהפוך אותן לכמה שהן הכי טובות שיש! יש בזה משהו משגע, שמחבר בין פשוט לאדיר, בין ביתי למסעדות יוקרה. זה מתכון שהוא באמת “ללקק את האצבעות” ואי אפשר שלא לשתף עם כולם.

זמן הכנת המתכון ורמת קושי

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: פשוט מאוד
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הקוביות האלה, נשתמש במרכיבים פשוטים שכולנו מכירים, אך השילוב שלהם יחד עושה את כל ההבדל. אל תתמקדו רק בכמות – מקובל תמיד שיהיה מקום למעט יצירתיות!

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה (אדומים או יוקון, זה לא משנה; אוהבים את כולם)
  • 3 כפות שמן זית (או שמן קוקוס אם אתם רוצים מטבח בריא)
  • 1 כף מלח (שיהיה פזרני – לפי הטעם שלכם)
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה (אני תמיד מוסיף טוויסט; אז לפעמים מתוקה ולפעמים חריפה)
  • 2-3 ענפי רוזמרין טרי (או כל עשב תיבול אחר שאוהבים)
  • 1/2 כפית שום מגורר (תוספת לא חיונית, אך היא מוסיפה קסם)

החלפת מרכיבים

אל תחששו לנסות לגרסאות שונות של המתכון. אתם יכולים להחליף את שמן הזית בשמן אחר או לחילופין להשתמש בשמני תבלינים שלא טעמתם לפני כן. לדוגמה, שמן סויה, שמן חלבה או אפילו שמן אגוזי לוז להענקת טעמים אחרים לחלוטין. למי שמעוניין בגרסה ללא גלוטן, יהיה נעים לדעת שהמנה הזו טבעונית וגלית. תוספות כמו חמאה בעשבי תיבול יאלצו להיכנס לרשימת הטעמים של בשר הציד שלכם.

שלבי ההכנה

ועכשיו,let’s get to the action! לאחר שכשאתם רואים את כל המרכיבים, אתם בוודאי חוגגים על כך שהלך לכם העניין. זה הזמן להיכנס לעניינים. אה, איך אני אוהב לבשל! צאו לדרך ותראו שגם אתם יכולים!

  1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לקוביות בגודל של כ-3 ס”מ. (נסו שלא להיות עדינים – אלא יהיו לכם קוביות מושלמות)
  2. משרים את הקוביות במים למשך 20 דקות. (לא אמיתי, אבל זה משגע כאילו שמי יודע מה תוציאו על טעם – ונשארות תפוחי האדמה קריספיים)
  3. מסננים את תפוחי האדמה ומייבשים עם מגבת (כמו שפשופים עמידים, זה מה שעושה את ההבדל).
  4. בעזרת קערה גדולה, מסדרים את תפוחי האדמה היבשים ומוזגים פנימה את שמן הזית, מלח, פלפל, פפריקה ושום, ומערבבים היטב עד כל הקוביות מצופות.
  5. מפזרים את הקוביות בתבנית מרופדת בנייר אפייה שוויונית – שימו לב! (קל ליוסי, שפשוט שם זה ברור – כל אחד לשים לפי הסגנון שלו).
  6. אופים בתנור בחום של 220 מעלות למשך 25-30 דקות או עד שהן זהובות וקריספיות (אם אתם רוצים – הפכו אותן בעזרת קלף מידי פעם כך שהן לא ידבקו).
  7. מוציאים מהתנור ומוסיפים רוזמרין טרי על מנת לתת נגיעות אחרונות.

תוספות ושדרוגים אפשריים

המטבח הוא מקום של יצירה! אם אתם רוצים לשדרג עוד יותר את הקוביות שלכם, יש לכם המון אפשרויות:

  • הוספת גבינת פרמזן מגורר מעל בתום האפייה אינה אסורה!" זה הגוון המשוגע של הצלחות.
  • תוספת של קמצוץ לימון לאחר הוצאתן מהתנור תיתן רעננות חמוצה.
  • שימו פפריקה מתוקה יחד עם קצת משייקי פרחים לשפריץ חום צבעוני.
  • אולי רוטב שום-יוגורט? יתקבל משגע!

שאלות ותשובות

מה אם אני רוצה את הקוביות פחות קריספיות?
אם אתם מעדיפים אותם רכים יותר, פשוט תקצרו את זמן האפייה בכמה דקות והוסיפו מעט מים בתחתית התבנית.

האם אפשר להוסיף עוד תבלינים?
בהחלט! כל תבלין שאוהבים יוכל להתאים. קימל, כמון, או אפילו קמצוץ קינמון יכול לשדרג את טעם המנה.

האם אפשר להכין קוביות תפוחי אדמה מוקדמות יותר?
כן, אפשר להכין את הקוביות ולאפות אותן מאוחר יותר. באפייה מאוחרת יש להפעיל שוב כמה דקות לתוצאה מושלמת.

האם אפשר להקפיא את קוביות תפוחי האדמה?
אפשר! לאחר האפיה, הכניסו לקופסה סגורה והקפיאו. לפני ההגשה, ניתן לחמם מחדש עד שהן חמות גם מבפנים.

מה לעשות אם אין לי רוזמרין?
לגמרי אפשרי עם תיבול אחר כמו תימין או אפילו פטרוזיליה.

האם יש ואריאציות אחרות לתפוחי אדמה?
100 אחוז! אפשר לשלב עם בטטה או ירקות שורש נוספים כמו גזר או זרעי סלק.

האם אפשר להתאים את המנה לדיאטה?
מובן! פשוט השתמשו בשמן זית בצורה מדודה. המנה הזו היא בריאה וגם משביעה.

איך להגיש את המנה?
אפשר להגיש עם רוטב וואסבי חריף, רוטב צ’יליז (הכי טעים שיש) או סלט ירוק ורענן.

מה עושים עם שאריות לאחר הכנה?
יש לאחסן במקרר בצנצנת אטומה וכך הן שומרות על רעננות לצורך שימוש מאוחר יותר – החימום במיקרוגל יחזיר את הקריספיות.

האם אפשר לבשל את התפוחי אדמה בשיטת בישול שונה?
בהחלט! אפשר לבשל אותם במים לפני הטיגון למשל. כך תוכלו להפחית את זמן האפייה בתנור.

אז יצרתי עבורכם את המתכון האגדי הזה, ואני מקווה שהשילוב בין הומור למדי אפייה הפך את זה ליותר מהנה! שתפו את המתכון הזה עם חברים ומשפחה, ותנו לכולם לטעום את הקסם הזה של תפוחי האדמה הקריספיים והתנוריים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *