קציצות מרוקאיות ברוטב צהוב מתכון מנצח וקל להכנה
יצא לכם פעם להשתכנע ברגע אחד, אולי ממש שנייה לפני שמצאתם את עצמכם שואלים, "איך עוד לא הכנתי את זה?" טוב, אז היום זה היום שלכם להתנסות בקציצות מרוקאיות ברוטב צהוב, שהן פשוט אגדה במטבח.
הקציצות האלה מדהימות, מושלמות ומתפוצצות בטעמים עזים שלא תצליחו לשכוח.
כשאתם תטבלו כף מהקציצות לתוך הרוטב הזהוב, תתחילו להבין על מה כולם מדברים. כי זה ממש לא סתם מתכון – זה מתכון של סבתא על סטראודס משלבת את מיטב המסורת המרוקאית עם טוויסט מודרני מיוחד שיחזיר אתכם במנהרת הזמן, אבל ישאיר אתכם כאן ועכשיו.
את המנה הזו אפשר להגיש במפגש משפחתי, או סתם כשבא לכם לפנק את עצמכם באוכל ביתי מושלם.
זמן הכנת המתכון:
◾ זמן כולל: שעתיים וחצי
◾ רמת קושי: בינונית
◾ מספק: 6 אנשים לפחות
תיאור המתכון
הקציצות המרוקאיות האגדיות האלו, ברוטב צהוב זוהר ומשגע, הן מתקפות הטעמים הכי מופלאות שתוכלו לדמיין. עם שילוב של תבלינים חמים וטעם עמוק המגיע מכל קציצה, המתכון הזה מצליח כל פעם להביא איתו חוויה מושלמת של טעמים.
הן נימוחות, רכות ומעלפות – ללקק את האצבעות. הרוטב הצהוב שמצפה אותן מוסיף הדרה לכל מנה, ופשוט יקבל מחמאות מכל עבר. אגב, שלא נתחיל לדבר על הביוטי הזה שיישאר על הצלחת שלכם – יותר יוקרתי מכל תמונה באינסטגרם.
הרכיבים הדרושים לקציצות המרוקאיות ברוטב צהוב
– 1 ק"ג בשר טחון (אפשר לקרוא לזה התכשיט של המטבח)
– 1 בצל גדול קצוץ דק מאוד
– 2 שיני שום כתושות
– 1/2 כוס אורז מבושל
– 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
– 2 ביצים
– מלח ופלפל לפי הטעם
– 1 כף כמון
– 1 כפית פפריקה מתוקה
– 1/2 כפית כורכום
הרכיבים הדרושים לרוטב הצהוב
– 1 בצל גדול קצוץ דק מאוד
– 2 כפות שמן זית
– 3 שיני שום כתושות
– 2 עגבניות מגורדות (בלי קליפה)
– 2 כפות רכז עגבניות
– 1/2 כפית כורכום לאבקת הזהב שלנו
– 1 כפית פפריקה מתוקה
– מלח ופלפל לפי הטעם
– 1/2 1 כוסות מים רותחים
– מיץ מחצי לימון
– 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
עכשיו נתחיל לדבר ברצינות.
שלבי ההכנה:
1. נתחיל בהכנת הקציצות. נערבב את כל רכיבי הקציצות בקערה גדולה.
2. ניתן לתערובת לנוח במקרר כחצי שעה כדי שהטעמים יתמזגו.
3. בינתיים, נחמם שמן זית במחבת עמוקה רחבה.
4. נטגן את הבצל הקצוץ והשום כשלוש דקות עד שיהפכו זהובים ונאים.
5. נוסיף למחבת את העגבניות המגורדות וערבב טוב.
6. נוסיף את רכז העגבניות והתבלינים: כורכום, פפריקה, מלח ופלפל ונטגן עוד כשתי דקות.
7. נשפוך למחבת את המים הרותחים, נביא לרתיחה ונוריד לאש נמוכה.
8. נתחיל לעצב את הקציצות עם ידיים רטובות, נוסיף כל קציצה אחת אחרי השנייה לתוך הרוטב.
9. נסדר את הקציצות ברוטב כך שיטבלו לגמרי במים ונסגור עם מכסה.
10. נבשל במשך שעה על אש נמוכה עד שהקציצות יתבשלו ויתאחדו עם הרוטב.
11. נסיים עם מיץ מחצי לימון ומעט פטרוזיליה למראה סופי מושלם ומעורר תיאבון.
והנה, רגע למחשבה עבור אלו מכם שמעוניינים לגרום למתכון להתאים גם לגרסה טבעונית: במקום בשר טחון, ניתן להשתמש בתערובת קציצות צמחיות או בטופו מרוסק, ובמקום ביציים אפשר להוסיף טחינה גולמית וחומוס מבושל.
החשוב כאן זה להתנהג באותה עדינות ותשומת לב גם עם רכיבים אחרים.
תוספות ושדרוגים
כדי לשדרג את המנה, אפשר להוסיף קוביות של תפוחי אדמה לתוך הרוטב יחד עם הקציצות. התוצאה תעניק למנה קראנץ' ורכות בו זמנית.
הוספת חופן חמוציות יבשויות מעל הקציצות בסוף הבישול תעניק טוויסט מרענן ומתוק-חמצמץ שיבוא כל כך מצוין עם הרוטב הצהוב.
ואם בא לכם עוד טעים ומעניין, אפשר לסיים בגילופי זסט תפוז ומעט כף חמאה לאפקט מושלם של טעמים.
ועכשיו, נשאל ונבהיר כמה שאלות חשובות שכבר דיברתי עליהן עם החברים שלי:
שאלות ותשובות
אפשר להשתמש בבשר אחר?
בהחלט! אפשר להשתמש בבשר הודו או עוף טחון, וגם בבשר כבש אם אתם אוהבים טעמים עמוקים ושומניים יותר. התוצאה תמיד תהיה מופלאה.
הילדים לא אוהבים שום. מה עושים?
אפשר לוותר על השום או להחליפו באבקת שום לפי הטעם. טועמי האוכל הקטנים לא ישימו לב להבדל.
אני לא אוהב להשתמש במלח. אפשרות אחרת?
בוודאי! נסו להשתמש במלח ים טבעי או במלח הימלאיה ורוד, הם בריאים יותר ואם אתם מוגבלים בתזונה דלת מלח, אפשר להשתמש בתבלינים אחרים כדי להעשיר את הטעם.
איך משדרגים את הרוטב הצהוב?
הוסיפו מעט יין לבן (כחצי כוס) בזמן ההרתחה לאפקט מיוחד ויוקרתי, או הוסיפו עוד כף רסק לימון יחד עם הרסק העגבניות כדי לחזק את החמיצות.
מה עושים עם שאריות?
שאריות שומרות נהדר במקרר למשך עד ארבעה ימים. פשוט חממו שוב בתנור או על מחבת.
יש אופציה להכין הכל מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הקציצות ולהשאיר אותן במקרר עד היום הבא. גם הרוטב ניתן להכנה מראש, ביום ההגשה כל מה שנותר זה לאחד אותם ולבשל יחד.
כמה זמן לוקח להכין הכל?
סה"כ זמן ההכנה הוא כ־2.5 שעות, כולל זמני מנוחה ובישול.
איך מגישים את המנה בצורה מרשימה?
הגישו בכלי חרסינה או בכלי זכוכית צלולים, עם קוביות תפוחי אדמה ליד ומעט פטרוזיליה קצוצה מעל. הוסיפו חוטי זסט לימון לקישוט אסתטי.
איך אפשר לשנות את המרקם של הקציצות?
אפשר להוסיף פירורי לחם או שעורה מבושלת לתוך תערובת הקציצות. זה יעבה את המנה ויעניק לה יותר מרקם.
היכן הכי טוב להגיש את המנה?
הקציצות האלו מושלמות לארוחת ערב רגועה עם משפחה, או כתוספת לפיקניק משגע.
אל תשכחו לצלם ולהתרברב ברשתות החברתיות על היצירה ההיסטרית שלכם! ולא פחות חשוב, שתפו את המתכון עם חברים ומשפחה – כי מההנאה הזו פשוט חובה ליהנות ביחד.
תודה שקראתם, ושיהיה לכם בתאבון!
כתיבת תגובה