קציצות עוף 10 דקות – המתכון שיחסוך לך זמן!
הצלחת מחכה לכם!
אנחנו קמים בוקר אחד, מסתכלים במקרר, ופתאום מתעורר בנו רעב לחוויות חדשות. איך אפשר להפתיע את עצמנו עם מנה מהירה, טעימה וגם כזו שכיף להכין עם המשפחה? החיפוש נגמר בקציצות עוף. רעיון פשוט, אבל עם טוויסט ששורף את השפתיים שלנו. מי יכול לעמוד בפיתוי של קציצות רכות, עסיסיות ונימוחות, שמפיצות ריח משגע בכל הבית? ברור שכולם! בואו נצא לדרך.
זמן הכנת המתכון
– **זמן הכנה:** 10 דקות
– **רמת קושי:** קל
– **מניחים:** 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
למנה הזו, אנחנו לא זקוקים לרשימת רכיבים ארוכה ומפחידה. הנה מה שדרוש לנו כדי להתחיל את המסע:
– 500 גרם בשר עוף טחון (מגלה פה שהוא הכי טעים שיש!)
– בצל קצוץ קטן (עוזר כשמרגישים צורך לבכות, אבל לשם שינוי – על הריח שלו)
– 2 שיני שום כתושות (אל תתביישו להוסיף עוד, כי באמת חייבים ללקק את האצבעות אחרי הקציצות)
– 1 ביצה (מצד אחד היא מגבה אותנו, ומהצד השני, היא מהללת את הקציצה)
– 100 גרם פירורי לחם או קווקר (כדי لייצר את המרקם האוורירי)
– כוס פטרוזיליה קצוצה (כמובן לא לפסוח על ירקות)
– 1/2 כפית כמון (יוסיף את הרעש הזה של "וואו, מה זה?!")
– 1/2 כפית שטוחה של מלח
– 1/4 כפית שטוחה של פלפל שחור
לא קשה, נכון? אבל רגע, ניגש לסעיף שמילא אותי בהתרגשות – אפשרויות חלופיות! אם אתם טבעונים, פשוט החליפו את העוף בטופו או במתכון קציצה מבשר צמחי. ואם אתם רגישים לגלוטן, השתמשו בפירורי לחם ללא גלוטן.
שלבי ההכנה
עכשיו, כשיש לנו את כל הרכיבים, אנחנו מוכנים להיכנס למטבח וליצור קסם!
1. בקערה גדולה, נשלב את כל הרכיבים – עוף, בצל, שום, ביצה, פירורי לחם, פטרוזיליה, כמון, מלח ופלפל.
2. נלוש את התערובת בידיים, עד שהכל מתאחד ויוצר בצק אחיד. כיף!
3. ניצור כדורים בגודל כדורי טניס קטנים, או בכלל קציצות שגובות באוויר.
4. נניח את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. נכניס לתנור מחומם מראש ל-200 מעלות ואפילו נפרגן לשישה-שבעה דקות של סיבוב במחבת עם קצת שמן (הן יזרעו קוצים בתיאבון).
6. נצא עם הקציצות מהתנור ונניח להן להתקרר – אם נצליח להחזיק את עצמנו ולא ללקק כל מה שנוגע לידיים.
אתם שואלים את עצמכם על כל השדרוגים שיכולים להוסיף למנה?! אז שימו לב:
– **רוטב עגבניות מתובל** – מלוח או מתוק, מה שאוהבים.
– **בשוליים סלט ירקות קיצי** – להוסיף קצת צבע וויטמינים.
– **פירה תפוחי אדמה** – שזו מנה קלאסית ומושלמת, שמגיעה על הגבול של "מאמא" ואהבה!
שאלות ותשובות
אז אפשר להכין קציצות האלה גם על מחבת?
כן, בהחלט! אפשר לטגן אותן בשמן על מחבת על חום בינוני עד שהן זהובות.
מה אם אני רוצה קציצות יותר חריפות?
אפשר להוסיף מעט חריף, כמו מלח שטוך או פפריקה חריפת!
כמה זמן אפשר לשמור קציצות בקור?
בתוך קופסה סגורה, הקציצות יכולות להחזיק כמה ימים במקרר, אבל אנחנו יודעים שהן נגמרות מהר.
אפשר להכין קציצות על בסיס בשר אחר?
בהחלט. בשר בקר או טחון של הודו יעניקו טעמים שונים לחלוטין.
מה הכמות המומלצת למנה?
4-6 קציצות לאדם, ולכן זה יכול להיות מתכון נהדר לכמה חברים לארוחת ערב.
האם קציצות יכולות להיות מנה עיקרית?
בהחלט! כשמשלבים אותן עם תוספות כמו סלט, פירה או רביולי – לא תישארו רעבים!
מאיזה עוף אתם ממליצים להשתמש?
בשר עוף טחון הוא בסיס מצוין, אבל אפשר גם לערבב עם חלקי עוף כמו חזה ועצמות ליצירת טעמים עשירים יותר.
האם אפשר לבשל את הקציצות ברוטב?
כמובן! בישול עם רוטב יכול להוסיף עושר וטעימה ללא תחליף!
מה המתכון המוצלח ביותר שאתם מסכימים עליו להכנת קציצות?
אתם יודעים, הקציצות הכי טובות הן האלו שמגיעות out of the blue, במתכון הייחודי לכל משפחה.
באיזו תרופה אפשר להגיש קציצות?
אה, בחברת מישהו טוב, בשולחן משפחתי או עם חברים – בשילוב עם שמץ של צחוק ואהבה.
לסיכום, זו הזדמנות נהדרת לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות. אל תשמרו את כל הטוב הזה לעצמכם – ההנאה, הטעמים והמרקמים מיוחדים מדי לא להשיג חברים חדשים סביב השולחן! செய்வנו לנו קציצות מושלמות ונתלה את התמונה באינסטגרם יחד עם לבבות ואימוג'ים (ללא!)!
כתיבת תגובה