קציצות עוף מרוקאיות שהופכות כל ארוחה לחגיגה
קציצות עוף מרוקאיות – טעם של בית
תארו לעצמכם שהמטבח מתמלא בניחוחות תיבול משגעים, שהסירים רוכנים על הלהבה עם קציצות עוף עשויות היטב, בתיבול שיזכיר לכם את סבתא. המנה הזו לא סתם קציצות, אלא קציצות עוף מרוקאיות מדהימות, ממכרות ומלאות בטעמים. כל ביס הוא חגיגה של טעמים, והצבעים המהפנטים עושים חשק לקחת עוד צלחת. בואו נצא לדרך יחד, וכשנסיים, אין ספק שתרצו לשתף את המתכון הזה עם כל החברים.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך השלבים, בואו נכיר את הרכיבים. אין ספק שאלה החומרים שבאמת עובדים. כל רכיב כאן הוא חלק מהקסם!
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס כמון טחון
- 1/2 כוס קימל טחון (אם אוהבים, מעולה)
- 1/4 כוס קמח (אפשר לשים קמח ללא גלוטן אם רוצים)
- 1 ביצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן לטיגון
מכירים את התחושה הזו כשאתם פוגשים את הרכיבים? זה כמו להכיר חברים חדשים במפגש. כל אחד מהם מבצע תפקיד חשוב במתכון, ומהם מתהווה משהו אגדי ומיוחד.
מרכיבים חלופיים
למי שאוהב להרגיש קצת יותר בריא, יש שדרוגים מגניבים לכל מי שרוצה לשדרג את הקציצות לעוד יותר בריאות: במקום קמח רגיל אפשר לשים קמח חומוס. זה ייתן גם טעם מדהים וגם יכול להיות דל פחמימות. מי שמעוניין לבחור בדרך טבעונית, אפשר להחליף את הביצה ב-2 כפות של טחינה גולמית ואת העוף בטופו קרם או באפונה ירוקה מרוסקת. מהנסיון שלי, הטופו מקבל את הטעמים בצורה מדהימה!
שלבי ההכנה
ועכשיו, המהות האמיתית של המתכון! זה הזמן להיכנס למטבח וליצור את הקסם שלנו. כאן לא יהיו יותר מידי הסברים, רק תכל'ס. אל דאגה, תהליך ההכנה נעים ולגמרי אפשרי גם למי שמתחיל.
- מניחים את חזה העוף הטחון בקערה גדולה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הפטרוזיליה, הכמון, הקימל, קמח, ביצה, מלח ופלפל.
- מערבבים עם הידיים עד שהתערובת מתאחדת.
- יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג.
- מחממים את השמן במחבת על חום גבוה.
- מטגנים את הקציצות מכל הצדדים עד שהן זהובות ופריכות (כ-3-4 דקות מכל צד).
- מעבירים את הקציצות לצלחת עם נייר סופג כדי לספוג עודפי שמן.
- מגישים חם עם צזיקי או טחינה.
שדרוגים ותוספות אפשריות
לא נשכח את הרגעים שיכולים לקחת את המנה לרמות חדשות! קדימה, דברים מרגשים שיכולים להוסיף לקציצות:
- להרכיב את הקציצות עם רוטב עגבניות סמיך, בדיוק כמו אצל סבתא.
- אפשר לשלב כל מיני תבלינים כמו פפריקה או סחוג לקציצות מתובלות במיוחד.
- קציצות עם אגוזי לוז קלויים – מי שמחפש עוד מרקם מעניין.
- לאלו שאוהבים חריף – לשים פלפל חריף קצוץ בתערובת.
- לגרסה בלי בישול – אפשר להביא את הקציצות לצלייה על גריל ולתת להן טעמים מעושנים מיוחדים.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הקציצות מראש?
כן, ניתן להכין את הקציצות יום מראש ולשמור במקרר. אפשר גם להקפיא אותן עד שבועיים, ובעת הצורך פשוט להוציא ולטגן.
מה אפשר לשים במקום חזה עוף?
אפשר לשים חזה הודו טחון או טופו כמו שציינו קודם, או חומוס מרוסק. זה ממש טעים!
האם אפשר להכין את הקציצות בתנור ולא בטיגון?
בהחלט! פשוט יש לשים את הקציצות בתבנית משומנת בתנור על 180 מעלות למשך 20-25 דקות, עד שהן זהובות.
מה המנה הלצדית המושלמת לקציצות?
סלט ירקות מרענן עם הרבה טחינה למעלה! גם סלט אורז עם ירקות रंगוניים יכול להיות שילוב שמעלף.
איך אפשר להפוך את הקציצות לבריאותיות יותר?
באמצעות החלפת הקמח בקמח חומוס או לשים יותר ירקות קצוצים בתערובת, בלי להעמיס יותר מדי על הבצק.
האם אפשר להכין את הקציצות עם תבלינים שונים?
כמובן! כל תבלין נוסף יכול להביא את הקציצות לטעמים שונים. תנסו לשים תבלינים קלאסיים משפחתיים מרוקאיים כמו קארי.
איך ניתן לשדרג את המנה?
אפשרי להוסיף קישואים מגורר לתערובת קציצות או גבינת פטה קצוצה שאלה יוצרים מרקם מעניין.
איך מזהים שהקציצות מוכנות?
ברגע שהן מקבלות צבע זהוב עמוק מכל הצדדים, ואם הפנים מתבשל ונראה מבושל, הכל טוב!
האם יש טעות נפוצה שצריך להימנע ממנה?
כן, לא לעבור בטיגון את ה-4-5 דקות כי הן עלולות להתייבש. להרגיש את הקציצה ולראות שהן ארומטיות אך לא ייבשו.
מה הכי ממכר במתכון הזה?
הניחוחות בזמן הבישול, כל ביס מתמזג עם זכרונות משגעים מבית אמא ואני גם מת על זה!
באמת, לא ייאמן עד כמה מתכון פשוט כמו קציצות עוף מרוקאיות יכול להביא כל כך הרבה שמחה לארוחה. אתם יודע מה? אני ממליץ לכם לשתף לספר על המתכון הזה גם לחברים שלכם! המנה הזו היא מקסימה וכולם חייבים לדעת על הקסם הזה שנקרא קציצות עוף מרוקאיות.
כתיבת תגובה