קציצות עוף מרוקאיות שמביאות את הטעמים של מרוקו

קציצות עוף מרוקאיות שמביאות את הטעמים של מרוקו

קציצות עוף מרוקאיות שמביאות את הטעמים של מרוקו

אז איך נשמע לכם להכין ארוחה משפחתית שדרושה לכם לתוך הלב ולמלא אותו בשמחה ואהבה? יש לנו כאן מתכון לקציצות עוף מרוקאיות ברוטב עגבניות. קציצות עם טעם מדהים שאי אפשר לעמוד בפניו. מדובר במתכון שמזכיר את הריחות והטעמים הנוסטלגיים של המטבח הביתי, כמו של סבתא או אמא, והכי חשוב – הקציצות האלה פשוט ממכרות.

זמן הכנת המתכון

• סה"כ זמן: 1 שעה ו 30 דקות
• רמת קושי: בינונית
• מספר מנות: 4-6 אנשים

לא יודע מה איתכם, אבל כל פעם שריח של רוטב עגבניות טריות ושום מגיע אליי מהמטבח, אני כבר יודע שמשהו טוב קורה. המתכון הזה נולד במטבח שלנו מתוך האהבה הגדולה של המשפחה לאוכל מרוקאי אותנטי ולקציצות עוף רכות, נימוחות ועסיסיות. קציצות מרוקאיות משלבות בתוכן מגוון טעמים ותבלינים, ומתבשלות להן ברוטב עגבניות חמצמץ ועשיר.
נכין יחד קציצות עוף מרוקאיות שתהיה לכם על השפתיים חיוך תוך כדי ליקוק אצבעות. הסוד של הקציצות האגדיות האלו הוא קודם כל בתערובת הבשר העסיסית, ושנית, בתבלינים. פשוט לא תוכלו להפסיק לאכול אותן.

הרכיבים הדרושים

בואו נתחיל עם החומרים הדרושים שלנו לקציצות העוף המרוקאיות המעלפות האלו:
• 500 גרם עוף טחון
• 1 בצל גדול קצוץ דק
• 2 שיני שום כתושות
• 1 ביצה
• ½ כוס פירורי לחם
• ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
• ¼ כוס כוסברה קצוצה
• 1 כף חרדל
• 1 כף פפריקה מתוקה
• 1 כף כמון טחון
• 1 כף כורכום
• מלח ופלפל לפי הטעם

ולרוטב המושלם שילווה את הקציצות:
• 3 עגבניות גדולות מגורדות
• 2 כפות רסק עגבניות
• ½ כוס מים
• ¼ כוס שמן זית
• 1 כף סוכר
• 1 כף חומץ יין אדום
• 2 כפות פפריקה אדומה מתוקה
• ¼ כפית כורכום
• מלח ופלפל לפי הטעם

ושמים לב שזה הכל! אנחנו מתקדמים למעשה אל החלק הכי חשוב – הכנת התערובת ולאחר מכן הבישול ברוטב.

שלבי ההכנה

לפני שנתחיל, אני ממליץ לכם להכין מראש את כל החומרים, לחתוך את הירקות ולהביא את התבלינים. כך נושא הכנת הקציצות יהיה נעים ומסודר.

מערבבים את הבשר הטחון עם הבצל הקצוץ, השום הכתוש, הביצה, פירורי הלחם והעשבים (פטרוזיליה וכוסברה).

מוסיפים את החרדל, הפפריקה המתוקה, הכמון, הכורכום, מלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב את התערובת עד שהיא אחידה וכל המרכיבים משתלבים יחד בצורה מושלמת.

מעבדים בעדינות את הבשר ויוצרים מהתערובת קציצות קטנות בגודל של כדור פינג פונג. מכינים מראש כ-12-15 קציצות.

במחבת רחבה וגדולה, מחממים את שמן הזית ומציעים את הקציצות במחבת. מטגנים קלות מכל צד עד שהקציצות מקבלת צבע זהוב יפה.

מוציאים את הקציצות ומניחים בצד לצינון קל.

באותה מחבת, מוסיפים את העגבניות המגוררות, רסק העגבניות, מים, סוכר, חומץ יין אדום, פפריקה אדומה מתוקה, כורכום, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה קלה ומנמיכים את האש לקבלת רוטב אחיד וטעים.

כאשר הרוטב מבעבע קלות, מחזירים את הקציצות למחבת. מבשלים יחד כ-20-30 דקות על אש נמוכה. מדי פעם מערבבים בעדינות כך שהקציצות יהיו מכוסות ברוטב מכל צדדיהן.

מתכנתם הסתיים! הריח המשגע, הכינה האוורירית והטעם הבלתי נשכח – הכל מוכן להרשים את הסועדים.

כמובן שאתם יכולים להוסיף שדרוגים ותוספות למתכון הזה. אם אתם רוצים גרסה טבעונית, אפשר להחליף את העוף הטחון בקטניות מבושלות ומרוסקות (כמו עדשים ירוקות או חומוס). לגרסה ללא גלוטן, אפשר להחליף את פירורי הלחם בקוואקר טחון או שקדים טחונים.

האמיצים שביניכם יכולים גם להוסיף קישואים או בטטה מגורדת לתערובת הקציצות למרקם עשיר ומעניין יותר.

הגשה לצד כוס קוסקוס או אורז לבן, מטעם אישי וריחות מרוקאים, תשלב את הארוחה ותשאיר את כולם מחויכים.

שאלות ותשובות

אפשר להשתמש בבשר אחר במקום עוף?
כן, אפשר! הבשר טחון בשר בקר או כבש יעבוד מצוין וייתן טעמים מעט שונים אך עדיין מדהימים.

איך אפשר לשדרג את הרוטב?
ניתן להוסיף פלפלים קלויים או זיתים כדי להוסיף רמה נוספת של טעמים. השילוב הזה יתן לרוטב עומק נוסף.

האם הקציצות מתאימות להקפאה?
כן, בהחלט. אפשר להקפיא את הקציצות לפני הטיגון או אחרי הבישול ברוטב. חשוב להקפיא בפחים אטומים ולתוו את המנה.

איך לשמור על הקציצות רכות?
הסוד לכך הוא ערבוב עדין של התערובת והימנעות מטיגון יתר. זאת כדי לשמור על המרקם האוורירי והנימוח.

מהירות הכנה חשובה?
כלל האצבע הוא לא למהר בתהליך, חשוב לתת זמן לכל שלב כדי לשמור על הטעם המעלף.

אפשר להכין את הקציצות בתנור במקום לטגן?
כן, ניתן לאפות את הקציצות ב-180 מעלות צלזיוס עד שהן מזהיבות, ולאחר מכן להוסיף לרוטב.

כלי הכנה מומלץ?
מחבת רחבה ועמוקה משתלבת מצוין להכנת המתכון הזה. כך תוכלו לטגן ולבשל בה את הקציצות והרוטב ללא צורך להעביר כלים.

כמה זמן אפשר להשהות את הקציצות ברוטב?
אפשר להשהות את הקציצות ברוטב עד 48 שעות במקרר. הטעמים רק יתחזקו ויהיו מדויקים יותר לאחר זמן זה.

איך לשדרג את הטעם?
אפשר להוסיף מעט גרידת לימון או אפילו קצת ג'ינג'ר טרי לתערובת הקציצות למשהו חדשני ומסקרן.

האם הילדים יאהבו את הקציצות האלו?
מניסיון שלי, הקציצות האלה עפות מהשולחן עוד לפני שהן מתקררות! הטעם נהדר והן מותאמות לילדים.

כעת יש לנו את המתכון המושלם לקציצות עוף מרוקאיות ברוטב עגבניות שתשאיר טעם מדהים בכל פה. אני מזמין אתכם לשתף אותו ברשתות החברתיות ולהפיץ למשפחה ולחברים. רעיונות למתכונים ומנות נוספות למטבח? רק לשתף.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *