רוטב שמנת לפסטה לילדים שיעשה להם שמח!
רוטב שמנת לפסטה לילדים: מהקולקציה של סבתא
כשהשמש זורחת והילדים מתחילים לדרוש כיבוד מהיר, יש רגעים שבהם אנחנו כמרצים ושפים ביתיים פשוט רוצים לשאול: "מה אני עושה עכשיו?" אז הכינו את עצמכם, כי אנחנו הולכים לשתף אתכם במתכון שיעשה לכם חיים קלים ויעביר לילדים את הרגעים הכי טעימים שאפשר לבקש. רוטב שמנת לפסטה שמימי, ביתי, ברמה של סבתא, מושלם לכל יום בשבוע! אם אתם לא מוכנים ללקק את האצבעות לאחר הארוחה, אז תגידו שלום לשיגרה – כי רוטב הזה פשוט לא משאיר מקום להתנגדות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4 מנות נדיבות
המרכיבים הדרושים
כדי להכין רוטב שמנת לפסטה הילדים שלכם לא יפסיקו לבקש, אתם צריכים את המצרכים הפשוטים הבאים:
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- 50 גרם חמאה
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- צנוניות קצוצות (אופציונלי, להוספת צבע)
ובכן, לפני שנתחיל בהכנה, עלינו להבין ששמנת נקראת גם "שימוש כספת" במטבח. היא שומרת על כל הטעמים ומשדרגת כל מנה לכדי משהו מדהים, ממכר, ואגדי! אפשר גם לשדרג את המנה עם תוספות בריאות, כמו ירקות טריים או דגים, אם זה הסגנון שלכם!
שלבי ההכנה
עכשיו, הגיע הזמן להיכנס לקטע האמיתי – איך להכין את הרוטב הזה של החיים:
- במחבת גדולה, על להבה בינונית, מתחילים להמיס חמאה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף.
- כשהבצל מתחיל לקבל צבע זהוב, מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לטגן עוד דקה.
- לאחר מכן, נמזגים את השמנת המתוקה ומערבבים היטב.
- שהשמנת מתחילה לבעבע, מפזרים פנימה את הגבינה המגוררת ומתבלים במלח ופלפל.
- אם יש לכם צנוניות קצוצות – עכשיו זה הזמן להוסיף אותם לרוטב.
- לאחר מספר דקות של ערבוב מתמיד, כשהרוטב מתעבה – המנה מוכנה!
- מגישים את הרוטב מעל פסטה מבושלת ומעט בזיליקום טרי לקישוט.
אפשרויות שדרוג ותוספות למתכון
כמו בכל מתכון, גם כאן יש מקום לשדרוגים ותוספות. מהנסיון שלי, הגבינות שברשותכם יוכלו לשדרג את הרוטב בצורה מהירה ומגניבה. הנה כמה רעיונות:
- לגרסה טבעונית, אפשר להחליף את השמנת בצמחונים ולהשתמש בגבינת קוקוס.
- אפשר להוסיף פטריות מוקפצות לרוטב – זה משגע את הפסטה!
- אם אתם רוצים לקחת את זה למקום חריף, ניתן להוסיף רבע כפית של שטה חריפה.
- לגיוון נוסף, שאלו את הילדים אם הם רוצים רוטב רוזה – תוספת של רסק עגבניות תעשה את העבודה.
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים במקום שמנת מתוקה?
במקום שמנת מתוקה אפשר להשתמש בחלב קוקוס או שמנת סויה. זה ייתן טעמים שונים ותוצאה מצוינת גם כן!
האם ניתן לשמור את הרוטב למחר?
בדיוק! הרוטב נשמר היטב במקרר עד יומיים. פשוט חמים אותו על להבה נמוכה לפני השימוש.
אילו סוגי פסטה הכי מתאימים לרוטב הזה?
אין חוק קבוע. פסטה ספגטי, פנה ואפילו פסטה מקמח כוסמין יעשו אחלה עבודה!
איך ניתן לתבל את הרוטב?
מלח, פלפל, או תבלינים נוספים כמו אורגנו, רבע כפית של פפריקה חריפה – הכל טוב!
האם אפשר להכין את הרוטב ללא גבינה?
בהחלט! הברווז בגבינת פרמזן יכנס לפוסט שלנו, אבל אם תגידו לנפול את חומרי הגלם, אפשר להכין רוטב שמן זית עם תבלינים!
מה לעשות כדי שהרוטב יהיה סמיך יותר?
למזוג מעט קמח, לפזר אותו בגבינה נמסה תוך ערבוב מתמיד.
האם להרוטב יש גם גירסה דלת פחמימות?
כמובן! פשוט שימו את הרוטב על ירקות כמו קישואית במקום פסטה!
האם ניתן להכין את הרוטב ללא בצל?
בהחלט! אם אתם לא אוהבים בצל, פשוט הוציאו אותו. השום רלוונטי גם בלעדיו.
אפשר להקפיא את הרוטב?
לא הייתי ממליץ. זה יכול לשנות את המרקם. עדיף להכין טרי יותר.
איך להמיר אותו למתכון בגרסה הולנדית?
כדי להפוך אותו ליותר הולנדי, אפשר להכניס לתוכו גבינת גאודה ולגוון עם ציר עוף.
אז חברים יקרים, אם התרגשתם, אני מבקש מכם לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות! זה המנה הכי טעימה שיש ונהנינו לכתבה עבורכם, אתם תורמים כך ליוצרים כמוני! ללקק את האצבעות ובו זמנית לתת לילדים שלכם להתפנק! בעבודה שלכם, ובמזל טוב לכל מתכון שאתם מכינים!
כתיבת תגובה