ריבת ענבים ללא סוכר שתשנה לכם את החיים!
ריבת ענבים ללא סוכר – מתכון מדהים וממכר
תארו לעצמכם שפתאום בקיץ הלוהט, נכנסתם למטבח ועשיתם את מה שנראה לכם כמו קסם – הכנתם ריבת ענבים שמלאה בטעמים מרהיבים, אבל בלי סוכר! זה לא רגע נפלא? ריבת ענבים היא אחת ההפתעות הצPnיקריות שיכולה להוסיף קסם לכל לחם, עוגה או אפילו יוגורט. וגם כשמדובר באווירה בריאה יותר, זה העניין של ריבת ענבים ללא סוכר – שפשוט מושלמת! כאשר אתם מגלים את העולם החדש והבריא של המתכונים שיכולים לשמור על טעמכם העשיר, זה הזמן להצטרף לחוויה הזו.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק לכ-10 צנצנות קטנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את ריבת הענבים המושלמת, יש לנו כמה רכיבים פשוטים, אבל כל אחד מהם חיוני להצלחה של המתכון:
- 1 ק"ג ענבים טריים (מומלץ ענבים שחורים)
- 250 מ"ל מים
- מיץ מלימון אחד
- 1/2 כפית קינמון (לא חובה – רק אם אתם אוהבים טעמים מתובלים)
- 1/2 כפית ג'לטין צמחי (אגר אגר) למרקם חלק ונעים
- אם תרצו, ניתן להוסיף תמצית וניל או תמצית שקדים לתוספת טעם
מרכיבים חלופיים
למי שמעוניין להכין גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הג'לטין הצמחי באגר אגר, שהוא מצרך זמין ובריא. כמו כן, אפשר להשאיר את הריבה ללא תוספי טעם ולהתמקד בטעם הטהור של הענבים.
שלבי ההכנה
הנה זה מגיע! עכשיו כשהכנתם את כל מה שצריך, הגיע הזמן להתחיל בתהליך הכנת ריבת הענבים. מבטיחים שיהיה תהליך מהנה ומספק!
- להרתיח מים בסיר גדול.
- לשטוף היטב את הענבים ולהוסיף אותם למים הרותחים.
- לבשל את הענבים במשך 15 דקות עד שהם מתרככים.
- לסנן את הענבים ולהפריד את התמצית מהקליפות.
- לחזור את התמצית לסיר ולהוסיף את מיץ הלימון והקינמון (אם משתמשים).
- לבשל את התערובת על חום נמוך במשך 20 דקות טובות.
- להוסיף את הג'לטין הצמחי ולבשל למשך 5 דקות נוספות תוך ערבוב מתמיד.
- למלא צנצנות עם הריבה החמה ולסגור היטב.
- להניח לצנצנות להתקרר לחלוטין בטמפ' החדר.
- לשמור את ריבת הענבים במקרר ולהתענג על הטעם!
תוספות או שדרוגים אפשריים
ריבת הענבים הזאת נהדרת בפני עצמה, אבל אני ממליץ לנסות להוסיף לתוכה טיפונת טעמים נוספים! לדוגמה, הוסיפו אגוזים קצוצים כדי להעניק מרקם נוסף ואפילו טעמים משגעים. אם אתם אוהבים שוקולד, למה לא לשלב חלק קטן שוקולד מריר לגרסה מתוקה או למצוא חבר חדש במיגוון בפירות יער? כל תוספת תיתן לריבה שלכם את המגע האישי שאתם אוהבים.
שאלות ותשובות
האם ניתן להשתמש בענבים קפואים להכנת ריבת הענבים? כן! ניתן להשתמש בענבים קפואים, אך יש לוודא שהם מתבילים היטב לפני השימוש כדי לקבל מרקם חלק.
איך אני יכול לדעת אם הריבה מוכנה? אם הריבה מגיעה למרקם סמיך ודביק, עם טעמים עשירים שעולים, היא מוכנה לשפיכה לצנצנות!
האם ניתן להוסיף סוכר לריבה אם רוצים? בהחלט! אפשר להוסיף סוכר בטעמים אבל אל תשכחו שזה ישנה את המתכון המקורי ויהיה פחות בריא.
האם יש דרך לאחסן את הריבה לאורך זמן? אפשר לאחסן את הריבה לטווח ארוך בשמירה על טמפ' מקרר מתאימה לאחר שפתחתם את הצנצנת.
איפה ניתן למצוא ג'לטין צמחי? ג'לטין צמחי, כמו אגר אגר, ניתן למצוא בחנויות טבע או סופרמרקטים באגף הבריאות.
איך אני יכול לשדרג את המרקם של הריבה? אם תרצו מרקם חלק ונעים, תנסו לערבב את הריבה בבלנדר אחרי שהיא התקררה.
האם ניתן להכין ריבה מכמה סוגי פירות יחד? בהחלט! רעיון מצוין לשלב עם פירות אחרים כמו תותים או דובדבנים ליצירת טעמים חדשים!
מהם הגישהם הכי טובים להגיש ריבה? ניתן להגיש את הריבה עם לחם קלוי, פנקייקים, יוגורט או אפילו לשדרג עוגות!
האם אני יכול להכין ריבה ללא בישול? ישנן שיטות להכנת ריבות ללא בישול, אך הן בדרך כלל דורשות רכיבים שונים.
עד מתי ניתן לאכול ריבה שהוכנה בבית? אם היא מאוחסנת כמו שצריך, אפשר לאכול ריבה שהוכנה בבית למשך חודשים!
כעת, יש לכם את המתכון המושלם לריבת ענבים מדהימה! אני מזמין אתכם לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, להפיץ לחברים וליהנות מהטעמים הארומטיים שיצרתם. איזה תענוג שיש לכם את האפשרות להכין מנות כה בריאות וטעימות בבית, בלי להסתמך על סוכר! הקיץ הזה, שתפו נקודת נגיעות קטנות במטבח עם המנות המדהימות שלכם!
כתיבת תגובה