ריבת תפוז סיני ללא סוכר המתכון המושלם לבריאות
ריבת תפוז סיני ללא סוכר – מתכון אגדי!
הרגע הזה שבו אתם פותחים צנצנת של ריבת תפוז סיני, מריחים את הארומה המדהימה שהחלטה על עונג טעים מחכה לכם, והוא כל כך מושלם, שלמישהו בלתי אפשרי להתנגד לו – זהו רגע נפלא! זוהי לא סתם ריבה שהיא מתוקה, אלא זו ריבה שמחזירה אותנו לילדות, לשולחן של סבתא, שבו פירות טריים תמיד היו הכוכבים והטעמים היו פשוט אגדים. ובכן, עכשיו אתם לא צריכים לחשוש מהמילים "שמן", "סוכר" או "קלוריות" – המנה הנפלאה הזו מגיעה אלינו בגרסה הבריאה ביותר שלה, ללא סוכר!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 צנצנות (תלוי בגודל)
הרכיבים הדרושים
נחוץ לנו רשימה מדהימה של רכיבים, שהם כולם בריאים, טבעיים וטעימים ביותר. תאמינו לי, התוצאה תהיה לא פחות מ מעלפת!
- 1 ק"ג תפוז סיני, קלוץ וחתוך לקוביות קטנות
- 400 מ"ל מים
- מיץ מ-2 תפוזים טריים
- 2 כפות פקטין – זהו חלבון צמחי שמסייע בהשגת המרקם המושלם
- 1 כפית קינמון (לא חובה, אבל הוא מוסיף שדרוג משגע!)
- 2 כפות של חומר מת甜, דוגמת סטיביה או סוכר קוקוס (לפי בחירה)
חשוב לציין, כי ייתכן גם להשתמש בתפוזים אחרים אם תרצו להבין טעמים שונים או להתנסות בגיוון המרכיבים!
שלבי ההכנה
כעת, אחרי שהכנו את כל החומרים, הגיע הזמן לבצע את הכישוף הקולינרי שלנו. אורזים את כל הטוב הזה יחד ואתם לא תאמינו איזו ריבה משגעת יוצאת מזה!
- שמים את קוביות התפוז סיני בסיר גדול עם מים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על חום נמוך במשך 30 דקות עד שהתפוזים רכים.
- מסננים את התפוזים במגבת או במסננת ומשאירים לעמוד בעודף נוזלים.
- מחזירים את התפוזים לסיר ומוסיפים את מיץ התפוזים, פקטין וחומר המתקה.
- מוסיפים את הקינמון אם החלטתם להשתמש בו ומביאים לבעבוע קל.
- מבשלים למשך 15 דקות נוספות, מערבבים לעיתים כדי למנוע הידבקות.
- בודקים את מרקם הריבה (אם היא נוזלית מדי, ניתן לבשל עוד כמה דקות).
- מעבירים לצנצנות מפוסטרות כשהן חמות, סוגרים היטב ומניחים להתקרר.
וכך, ברגעים ספורים ממבשלים משייטים כלפי מושלמות מתוקה, נימוחה וטעימה ופשוט ריבת תפוז סיני נמסה בפה על ארוחת הבוקר שלנו.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כחובבי אוכל טוב, תמיד אפשר לבחון אפשרויות נוספות. יש שתיים שלושש דרכים לשדרג את ריבת התפוז שלכם:
- טעמים נוספים: ניתן להוסיף לתערובת גזר מגורר או גזרים כמו צ'ילי חריף (אם פירושו של חריף עולה על רוחכם! חייכו).
- איכויות: לשדרג עם מעט שורש ג'ינג'ר מגורר או קמצוץ של וניל – זה יוסיף לו טעם אגדי!
- שימושים: תשתמשו בריבה גם כרוטב לקינוחים, טופו, או למלווה מגניבת טעמים של גבינות.
שאלות ותשובות על המתכון
אפשר להשתמש בתפוזים אחרים במקום תפוז סיני?
כן, בהחלט! תפוזים רגילים או אפילו מנדרינות עשויים להוסיף לשדרוג אופן ההכנה.
האם אפשר להכין את הריבה עם סוכר רגיל?
לגמרי! אם אתם מעדיפים טעמים מתוקים יותר, תמיד אפשר לשלב סוכר רגיל במידה הרצויה, אבל אנחנו ממליצים להישאר עם חומרי המתקה בריאים.
כמה זמן ניתן לשמור את הריבה בצנצנת?
עם כלי שמיש ואחסון נערי, אפשר לשמור את הריבה עד לשנה ללא בעיות.
האם אני יכול להקפיא חלק מהריבה?
בוודאי! ריבה היא מעולה גם בהקפאה. השתמשו בצנצנות מתאימות להקפאה או שקיות ואקום.
כמה קלוריות יש בריבה הזו?
בחרוץ זה, מאחר והיא ללא סוכר, מדובר במעט קלוריות בלבד. מתענגים על כל כפית!
מה אם אני רוצה להכין גרסה ללא פקטין?
אפשר בהחלט. יש לשים לב שיש לכם את זמן הבישול הנדרש לפיתוח המרקם הנכון.
האם אפשר להכין ריבה חתוכה פירות?
לא רק שזה אפשרי, עצם השוטינג במינון בדרך של מגניבה פירות לקיומן יוצר חווית טעמים חדשה.
מה לעשות אם הריבה יוצאת נוזלית מידי?
לא מוטעה למבשל את ריבת עוד 5-10 דקות על חום נמוך, עד שהמצב בעניים שלכם יתבהר.
מתי הכי טוב לאכול את הריבה?
כשהיא חמה, שתיהיה חווית בוקר הכי טעים שיש יחד עם לחם חם או גם על גבינת קוטג'.
מה ניתן לעשות עם שאריות הריבה?
להשתמש בה בתור בסיס לדברים כמו עוגות, עוגיות, או גרנולה מדהימה.
כעת, הגיע הזמן לשתף את המתכון המופלא הזה עם חברים ומשפחה, אתם בטח תגלו שכולם מתלהבים! בואו נצבור עוד רגעים טעימים ונפלאים יחד!
כתיבת תגובה