אורז עם עדשים כתומות ב-10 דקות – מתכון מנצח
"`html
אורז עם עדשים כתומות – מתכון מעלף של סבתא!
זמן הכנת המתכון: 10 דקות | רמת קושי: קלה | מס’ מנות: 4
- זמן בישול – 10 דקות.
- רמת קושי – קלה.
- מס’ מנות – 4 מנות.
האם אי פעם ניסיתם להכין מנה שהיא גם מהירה, גם קלה וגם כל כך טעימה עד שהילדים שלכם ידרשו עוד מנה? אני מוכן להתערב שהמנה שאני מציע לכם להכיר היא אורז עם עדשים כתומות, מנה שמובטחת שתגרום לכם ללקק את האצבעות. זה מתחיל עם אורז רך, נעשה בדיוק כמו שסבתא שלי הייתה מכינה, וממשיך עם עדשים כתומות שמספקות את הטוויסט המרגש שבעצם הפך את המנה הזו למושלמת. ריח האורז המתבשל יחד עם העדשים, יחד עם התבלינים, פשוט קוסם לכל מי שנמצא בסביבה!
הרכיבים הדרושים
- 1 כוס אורז לבן.
- ½ כוס עדשים כתומות.
- 2 כוסות מים.
- 1 בצל קטן, קצוץ דק.
- 1 גזר בינוני, קלוף וקצוץ לקוביות קטנות.
- 2 כפות שמן זית.
- 1 כפית כמון טחון.
- חצי כפית מלח.
- ¼ כפית פלפל שחור.
- פטרוזיליה קצוצה לקישוט (אופציונלי).
תשמעו, מדובר במנה שהיא גם מדהימה וגם בריאה. אם אתם מחפשים גרסת טבעונית, פשוט החליפו את השמן עם שמן קוקוס. אין תירוצים, הכי טעים שיש! כולם יאהבו את המנה הזו!
שלבי ההכנה
- בראשית, אנחנו מתחילים בהשריית העדשים במים למשך 10 דקות לפני הבישול. זה מקצר את זמן הבישול.
- חום את השמן זית בסיר על להבה בינונית.
- הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגנו אותו עד שהוא מתרכך ומשחים מעט.
- הוסיפו את הגזר הקצוץ וטגנו יחד עם הבצל עוד כ-2 דקות.
- כעת יש להוסיף את העדשים ואורז לסיר, לערבב היטב עם הבצל והגזר.
- לאחר מכן הוסיפו את המים ואת התבלינים (מלח, פלפל, כמון) והביאו לרתיחה.
- בשלו על להבה נמוכה מכוסה למשך 10 דקות, עד שהמים נספגים והאורז רך.
- כעבור 10 דקות, הכינו מנוח בלב, סגרו את הלהבה ותנו למנה לנוח עטופה בסיר למשך 5 דקות נוספות.
- לבסוף, פתחו את הסיר, רעשו את התערובת בעדינות עם מזלג והגישו עם קישוט פטרוזיליה.
השלבים כאן הם ממש קלים ולא לוקחים יותר מדי זמן. חשוב לזכור שהחשוב מכל זה לא למהר! תנו לאורז את הצומת זמן שלו והמנה פשוט תהיה משגע!
שדרוגים ותוספות אפשריים
אם אתם רוצים לגוון את המנה עוד יותר, יש המון אפשרויות לשדרוג. אפשר להוסיף טחינה מעל לשדרוג מרהיב נוסף, לקשט ברצועות דקיקות של צנון או מלפפון מרענן, או לשדרג עם חומוס מבושל ואפילו קוביות טופו מטוגן. אפשר גם להכין רוטב לימון עם שום וזה יהפוך את המנה אגדית! הכל תלוי באווירה ובמה שיש בבית.
שאלות ותשובות
כיצד שומרים על האורז לאחר הבישול?
אורז עם עדשים כתומות שומר טוב במקרר בשקית איטום או בכלי סגור. יש לשמור עד 3 ימים.
האם אפשר להכין זאת עם אורז מלא?
בהחלט! אם אתם מעדיפים אורז מלא, רק תוסיפו עוד 10-15 דקות לבישול.
מה אפשר להוסיף למנה הגרסה בריאותית?
לגרסה דלת פחמימות, אפשר להוסיף קישואים קצוצים או דלעת, או לשדרגו עם תרד.
האם ניתן להקפיא את המנה?
כן, זה אפשרי! האורז יכול להקפיא. כדאי להקפיא את המנה בשקיות ריקות מכניסות או כלים שונים.
איך מתבלים כדי לקבל טעמים נוספים?
נסו להוסיף קצת קימל, פפריקה מתוקה או אפילו קצת רוטב סויה לקבל טוויסט מעניין!
האם אפשר להחליף את הגזר בירקות אחרים?
בהחלט! אתם יכולים להוסיף פטריות, קישואים או ברוקולי קצוץ – זה בהחלט ייתן למנה טעם חדש.
האם צריך להשרות את האורז לפני הבישול?
לא נדרש להשרות את האורז, אבל זה עוזר להוציא את העמילן ולגרום למנה להיות אוורירית.
מה המנה הכי מתאימה עם אורז עם עדשים?
מנה של חזה עוף בגריל או ירקות קלויים יהלמו מצוין עם האורז – חיבור מושלם!
האם העדשים צריכות להיות מבושלות לפני השימוש?
אין צורך! העדשים הכתומות מתבשלות במהירות. רק שימו לב להשרות לרגע לפני.
כמה זמן לוקח להכין את המנה?
זמן ההכנה של המנה הזו ממש קצר – כעשרה דקות פלוס זמן הבישול. כל השאר אוסף עם חיוכים.
אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ואנשים יקרים לכם! תנו להם לנסות את הקסם הזה על הצלחת! חיי יום חול יכולים להיות מלאים בטעמים משגעים!
"`
כתיבת תגובה