עוגת שוקולד גבוהה תבנית 26 שתכבוש את כולם
עוגת שוקולד גבוהה – מתכון אגדי שיגרום לכם ללקק את האצבעות!
כאשר המילה "עוגת שוקולד" עולה באוויר, מתעורר בלב כל אחד מאיתנו זיכרון מתוק שמצליח לרגש ולהשאיר אותנו עם רצון לעוד טעם עז וטעים. העוגה הזו, עם שכבות הגובה המטריפות שלה, מפנקת בכל ביס. היא נמסה בפה, אוורירית וניחוחה עד כדי כך שהמרקם שלה ישאיר אתכם תוהים כיצד תוכלו לחכות עד שתחתכו את הפרוסה הבאה! ואם אתם מתלבטים האם להכין עוגה כזו, תנו לשוקולד לנהל את השיחה. זאת עוגה שמיועדת לחובבי מתוקים, ואפילו לאלה שלא יגידו "לא" לשובבות מתוקה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות:
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 12-14 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו כשעברנו את השלב האפור של ההכנה, הגיע הזמן לדבר על החומרים המופלאים שיתאגדו יחד ליצירת העוגה הכי טעים שיש!
- 250 גרם שוקולד מריר (כשהוא ממיס חובה שיהיה באיכות גבוהה)
- 200 גרם חמאה
- 1.5 כוסות סוכר (למתוק את הלב)
- 5 ביצים לא קטנות
- 1.5 כוסות קמח מפורסם
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס קקאו איכותי (למשוגע של השוקולד)
- 1 כפית תמצית וניל (להעניק טוויסט מעניין)
שכחתם משהו? יש הרבה רעיונות חלופיים לשדרוג העוגה. 😉 למשל, אפשר להשתמש בשוקולד חלב או אפילו שוקולד לבן למי שאוהב מתוק עוד יותר. כמו כן אפשר לשדרג את הקקאו עם תמצית עצי תפוזים לייחודיות מרעננת!
שלבי ההכנה
ועכשיו הגיע הרגע לחבר את כל המרכיבים המדהימים הללו ולהכין עוגה חמה ומעלפת!
- מחממים את התנור על טמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס ומניחים נייר אפייה בתבנית מספר 26.
- מניחים את השוקולד והחמאה בקערה וממיסים במיקרוגל או בשיטת בן מארי. מתערבבים היטב עד שהתערובת חלקה.
- מוסיפים את הסוכר לתערובת השוקולד ומערבבים שוב.
- מוסיפים אחד אחד את הביצים וטורפים עד שהתערובת הופכת לאחד.
- מניחים את הקמח, קקאו, מלח ואבקת הסודה ומערבבים בעדינות.
- לבסוף, מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים לתערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לתבנית ואופים במשך 40 דקות. האם העוגה מוכנה? תבדקו בעזרת קיסם – הוא צריך לצאת יבש.
- ממתינים עד שהעוגה מתקררת לחלוטין לפני החיתוך (אם יש לכם סבלנות, זה משתלם!).
ובן רגע המופלא שיהפוך את העוגה למושלמת? 🌈 פזרו אבקת סוכר על העוגה הקרירה או לגשו לעוד צדדים – קצפת מתוקה, פרוסות תותים או אפילו רוטב שוקולד למי שלא יכול להתאפק!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשמדובר באפייה, יכולות להיות אינסוף משתנים שיכולים לשדרג את מתכון העוגה שלכם כך שהיא תהפוך למדהימה אף יותר. מהנסיון שלי, שילוב של אגוזים קצוצים או שוקולד צ׳יפס בפנים רק מוסיף לה. טעמים נוספים כמו רוטב קרמל או קצפת עשויה מקוויאר חלב יכולים לחשוף ניחוחות חדשים שישאירו את כולם פעורי פה.
שאלות ותשובות
האם אפשר להקפיא את העוגה?
כן, בהחלט. אחרי שהיא התקררה, עטפו היטב בניילון נצמד ושמרו במקפיא. היא תשמור על הטריות שלה במשך שבועות.
האם אפשר להכין עוגה זו ללא גלוטן?
אכן. תוכלו להחליף את הקמח בקמח שיבולת שועל או קמח שקדים, והעוגה תצא משגעת גם בגרסה ללא גלוטן.
מה לעשות אם לא טוב לי עם רמות סוכר גבוהות?
אפשר להשתמש בסוכר קוקוס או במתיקות טבעית כמו דחיסות תלויות בערמונים!
האם אפשר להכין את העוגה בבוקר ולהגיש בשעות הערב?
בהחלט! זה אינו משתנה טעמי ובשעות הלילה זה מספק את באמת באמת עם אמירה קסומה.
באיזה קקאו כדאי להשתמש?
אני ממליץ על קקאו איכותי, כהה ולא מתוק מדי. קקאו בגוון כהה יעמיק את הטעם השוקולדי!
האם אפשר להוסיף פירות לעוגה על מנת לשדרג אותה?
בוודאי! פירות יער כמו תותים, רימונים או פירות הדר יכולים להוסיף נפלא לעוגה שלכם!
אילו ממתקים אחרים ניתן להתאים לעוגה הזו?
שוקולד חלב, מיני עוגיות, תמציות כמו מנטה או סוכריות גומי. השתמשו בתחושת התעוררות שלכם!
איך אני יודע שהעוגה מוכנה?
קיסם אינו כולל שוקולד רטוב – אם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה בפנים!
האם כדאי לחכות עד שהעוגה מתקררת לפני החיתוך?
בהחלט, המתנה היא ההבטחה למרקם האוורירי של העוגה. המתן בסבלנות, זה ישתלם!
מתי כדאי להגיש את העוגה?
כל יום הוא יום עוגת שוקולד! בכל אירוע, חגיגה או סתם כי מתחשק לכם – זה תמיד מושלם!
אם הצלחתם להכין את העוגה המושלמת הזו, אל תשכחו לשתף אותה עם היקרים לכם ברשתות החברתיות. להפיץ אהבה באמצעים מתוקים זה הדבר הכי מדהים שיש! 😊
כתיבת תגובה