המתכון האולטימטיבי לשרימפס מטוגן שיהפוך אותך למאסטר شף
מתכון שרימפס מטוגן מדהים
כולנו יודעים ששרימפס יכול להיות אחד המעדנים המשגעים והטעימים שיש. כשהוא מטוגן כמו שצריך, הוא הופך למנה שמיועדת להמם את כל הסועדים. אתם יודעים כשהשולחן מתמלא באנשים רעבים, ואנחנו פשוט לא יכולים להפסיק ללקק את האצבעות! המנה הזאת היא אגדה בדיוק מהסיבות האלו — היא קלילה, מתובלת בדיוק, ונמסה בפה. עכשיו אנחנו מתחילים במסע הכנת השרימפס המטוגן המושלם, כזה שכולם יזכרו!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- כמות מנות: 4 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המנה המדהימה הזו, צריך לבחור את הרכיבים באהבה. להלן הרשימה המלאה:
- 500 גרם שרימפס קלופים ונקיים
- 2 ביצים
- 1 כוס קמח חצי פאן (או קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 1 כוס פירורי לחם
- 2 כפות כמון טחון
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן לטיגון (שמן חמניות או קנולה)
- 1/2 כוס פרוסות לימון להגשה
כדאי לציין כי ניתן לשדרג את המתכון בעזרת תוספים כמו עשבי תיבול קצוצים, כמו כוסברה או פטרוזיליה, שיכולים לתת טעם חדש ומעניין. גרסה טבעונית מצריכה שימוש בטופו מטוגן או תחליף צמחי לשרימפס. בסופו של דבר, הכישורים שלכם הם הגבול!
שלבי ההכנה
זה הזמן לגשת לעבודה. עם קצת סבלנות ואהבה, אתם תגיעו לתוצאה מושלמת.
- ראשית, מחממים את השמן בס pan גדולה על חום בינוני.
- שמים את השרימפס בקערה ומוסיפים את הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל. מערבבים טוב.
- בקערה נפרדת, טורפים את הביצים עם קמצוץ מלח.
- בקערה שלישית, שמים את הקמח.
- עכשיו מגיע השלב המסקרן: לוקחים את השרימפס, מצפים אותו בקמח, לאחר מכן בביצים הטרופות ולבסוף בפירורי הלחם.
- כשהשמן חם, מניחים את השרימפס המטוגן בזהירות באיטיות על מנת לא להפוך את השמן להמם. מטגנים כ-3-4 דקות מכל צד עד שהשרימפס מזהיבים.
- מניחים את השרימפס המטוגן על נייר סופג כדי לספוג את השמן המיותר.
- מגישים עם פרוסות לימון בצד ומעט רוטב צ'ילי מתוק או רוטב טחינה.
אחרי כל הצעד הזה, אתם זוכים לארוחה משגעת! השרימפס הזה יכבוש אתכם בכל אלף ובתיאבון שלכם!
תוספות שדרוגים אפשריים
כמובן, כל אחד יכול לפתח את המנות שלו. ישנם רבים שחובבים עיסוי קצר של השרימפס בשום כתוש לפני ציפוי והכנה, זה מאוד משדרג את הטעם. תוספות כמו זיתים קצוצים או טחינה גם יכולות להיות מגניבות. להוסיף רוטב ספייסי להרגיש את ה"קיק" הנכון במשקל המתכון. לא לשכוח לספר לנו מה ניסיתם! גם עלי רוקט יכולים ורידוד רוטב פשוט יוסיפו טאץ’ שיגרום לכולם להשתגע מהטעם.
שאלות ותשובות
מה אם שכחתי כמה תבלינים במתכון?
הכי טוב להשתמש בכל המרכיבים שנכנסים למתכון כדי להשיג את הטעם המושלם, אבל אם שכחתם משהו, אפשר להוסיף מלח ופפריקה, הם יכולים לשדרג במעט את התוצאה.
האם זה מתאים לילדים?
בוודאי! הילדים יכולים לאהוב את השרימפס המטוגן אבל יש לעניין אותם גם עם רוטב מתוק כדי שלא יהיו afraid לאכול את זה.
באיזה סוג של שמן כדאי להשתמש?
שמן חמניות או קנולה הם נהדרים לטיגון, הם יכולים לשמור על טמפרטורה גבוהה מבלי לבעבע.
אפשר לאפות את השרימפס?
בהחלט! פשוט לצפות אותם בפירורי לחם ולממזג בהם קצת שמן, ואז לאפות בטמפ’ גבוהה – זה ייתן מגה קרנצ'יות כמעט כמו טיגון!
האם ניתן להכין את השרימפס מראש?
כמובן! אפשר להכין את השרימפס, לקרר ולשמור במקרר. כשהאורחים מגיעים, פשוט טיגנו שוב. זה מהשרימפסיים האלה שמזכיר את הבית, ואפשר להגיש בכל פה.
האם השרימפס הזה בריא?
השרימפס עצמם עשויים להיות בריאים מאוד, מכיוון שהם מכילים חלבון גבוה. לעומת זאת, הטיגון מוסיף שומן, אז היזהרו בכמות השניהם לא להכביד יותר מדי.
האם אני יכול להוסיף ירקות לשרימפס?
בהחלט! רצועות גזר או קישואים יכולים להכניס עוד פן של צבע וטעם למנה. אפשר להוסיף אותם לטיגון או כמלצה בצד.
מה כדאי להגיש עם השרימפס הזה?
ממש מומלץ להגיש עם סלט טרי או פירה, רוטב בוינגרייט או ירקות קצוצים על רוטב יוגורט.
איך לדעת אם השרימפס מוכנים?
אם הם מתקשרים לכם בקרנץ’ ונראים זהובים, יודעים שזה בדיוק הזמן!
האם השרימפס יכול להיות מתוק?
למה לא? אפשר להוסיף ציפוי של סוכר חום כדי ליצור טעמים מענגים, אתם יכולים אפילו לשים מעט ויסקי במש רטוב לפני הטיגון!
בתיאבון לכולם! אם אתם אהבתם את המתכון הזה, נשמח אם תשתפו אותו ברשתות חברתיות ותפיצו את האהבה לחבריכם!
כתיבת תגובה